Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kerstboom? Kerstplant! Zo versiert u een kamerplant

Kerstboom? Kerstplant! Zo versiert u een kamerplant

De gezelligste dagen van het jaar komen eraan! Dat betekent dat we straks weer los kunnen met de mooiste kerstdecoratie en kerstverlichting voor in de kerstboom. Hoe gezellig! Waarom zou je het echter laten bij de kerstboom als je ook je kamerplanten kunt optuigen? Ook je groene vrienden mogen in een feestelijk jasje worden gestoken om de kerstpret nóg groter te maken. Hoe? In dit blogartikel vertellen we je meer over de do’s and don’ts van zo’n alternatieve kerstboom… eh, kerstplant!

Lichtjes in de plant

De eenvoudigste manier om je planten een Kerstmis upgrade te geven, is door ze in te wikkelen met lampjes. Het is een geweldige manier om met name grote kamerplanten te laten schitteren tijdens de feestdagen. Een geldboom, een palm of een Ficus zijn enkele voorbeelden van kamerplanten die vanwege hun hoogte optimaal zullen stralen. Wees echter niet te wild met je lichtsnoeren, want je wil natuurlijk niet dat de bladeren schade oplopen door je LED-verlichting. Ook met een grote cactus moet je uiteraard voorzichtig zijn.

Kerstballen en slingers

Dan zijn er natuurlijk de kerst ornamenten. Als je een kerstbal aan de tak van een kerstboom kunt hangen, kan je dat natuurlijk ook aan je kerstplant. Denk maar eens aan een Sansevieria of een Yucca. Als je plant niet teveel gewicht kan dragen, kan je er ook voor kiezen met slechts een kerstslinger aan de slag te gaan. Ook strikjes of lint kunnen je plant een feestelijke uitstraling geven, zeker wanneer je voor decoratie in kleuren als rood, groen, zilver en goud kiest. Een bijkomend voordeel? Je hebt geen last van uitgevallen naalden!

Tip! Niet alleen de plant, maar ook de pot kan natuurlijk een upgrade krijgen. Maak het jezelf gemakkelijk door met lint of zelfklevende strikjes aan de slag te gaan. Je hebt deze waarschijnlijk toch liggen om cadeautjes mee in te pakken! En over cadeautjes gesproken… Pak gewoon eens je pot in met leuk cadeaupapier of een kerstboomrok!

Aan de slag met air plants

Luchtplanten zijn buitengewoon gemakkelijk te verzorgen en hebben interessante vormen en kleuren, perfect voor in een krans! Bevestig deze onderhoudsarme air plants aan een krans en voeg daar creatieve accenten toe: ornamenten, hulst, dennenappels en meer. Bevochtig om de zoveel tijd de luchtplantjes om ze helemaal tevreden te houden. Ook kan je de plantjes op een andere manier in je kerstdecoratie verwerken. Maak een kerststukje en verwerk hier je plantjes in of leg ze simpelweg ter decoratie op een mooi gedekte eettafel. Ook met vetplanten kan je alle kanten op. Die kunnen immers wel tegen een stootje.

Alternatieve kerstboom kopen? Kom naar Interflower!

Je leest het, het is gemakkelijk om ook je kamerplanten helemaal op te laten gaan in de kerstsfeer. In sommige gevallen kun je de boom helemaal overslaan! Als je op een creatieve manier naar je beplanting gaat kijken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Bouw bijvoorbeeld een geheel Lemax kerstdorp om je kamerplant heen of zet een verlicht rendier tussen de planten voor een ‘jungle ball’ effect. Je mag deze kerst helemaal los! Kom in ieder geval langs bij Interflower in Lokeren voor een flinke portie kerstdecoratie, kerstverlichting en kersthuisjes. Ook voor wat extra groen ben je bij ons aan het juiste adres. Ho ho hopelijk tot snel! 

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?