Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tips voor het kiezen van nieuwe tuinmeubelen

Tips voor het kiezen van nieuwe tuinmeubelen

Relaxen in de tuin, lezen op het balkon, of avond eten in de voortuin: met tuinmeubelen die passen bij uw tuin of balkon kunt u van het vroege ochtendzonnetje in het voorjaar tot aan de warme zomeravonden heerlijk genieten van he buitenleven. Maar hoe weet u nu welke tuinmeubelen goed bij uw tuin of balkon passen? Er zijn vaak zo veel verschillende soorten, maten, materialen, sets én enkele tuinmeubelen dat het nog lastig kan worden om een keuze te maken. Daarom helpen wij u graag op weg in deze blog met tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubelen

De beschikbare ruimte: waar komen de nieuwe tuinmeubelen?

De grootte van de tuin of het balkon is uiteraard erg bepalend. De allereerste stap is dan ook het opmeten van de tuin of het balkon. Bij een tuin kunt u bijvoorbeeld enkel het terras opmeten, of de hoek waar u graag een loungebank wilt plaatsen. Zo kan op een balkon de diepte een groot verschil maken tussen de mogelijkheid om een aantal stoelen of bijvoorbeeld een loungebank te plaatsen. Op het terras is het belangrijk om ook rekening te houden me de ruimte rondom de tafel, zodat er stoelen geplaatst kunnen worden waar men nog gemakkelijk om heen kan lopen. Het opmeten van de beschikbare ruimte is daarom een essentiële eerste stap. 

Welk materiaal voor tuinmeubelen is het meest geschikt?

Tuinmeubelen worden van verschillende materialen gemaakt. Deze hebben allen hun kenmerken, voordelen en nadelen. Uiteraard speelt de uitstraling mee, want ieder materiaal brengt een andere sfeer met zich mee. Daarnaast kunt u rekening houden met het belang van onderhoud voor het materiaal. Zo kunt u voor bijvoorbeeld aluminium kiezen, wat lichtgewicht is en geen onderhoud vergt. Een materiaal zoals hout heeft vaker behandeling nodig met olie om langer mooi te blijven. Ook polyrattan is onderhoudsarm, evenals artwood. Kunststof vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. Hoezen en bescherming voor uw tuinmeubelen raden wij altijd aan, zodat uw nieuwe meubelen lang mee gaan.

Tips voor het uitkiezen van tuinmeubelen

Het uitkiezen van de tuinmeubelen

Als u eenmaal weet wat voor meubelen u wilt, kunt u nog kiezen om voor een complete tuinset te gaan, of om zelf enkele meubelen te combineren tot een set. U kunt bijvoorbeeld de volgende tuinmeubelen met elkaar combineren:

Daarnaast kunt u uw balkon of tuin nog afmaken met kussens, schaduwdoeken, parasols en terrasverwarming. Met deze extra's komt de nieuwe inrichting helemaal tot leven en kunt u ultiem genieten in de tuin of op het balkon. Extra comfort op uw terras of in de tuin zorgt ervoor dat dit een verlengstuk wordt van uw woonkamer! 

Advies bij het uitkiezen van nieuwe tuinmeubelen

Wilt u graag persoonlijk advies bij het uitkiezen van uw nieuwe tuinmeubelen? Kom dan gerust langs in onze winkel, dan is er altijd iemand aanwezig om met u mee te denken. Ook uw vragen over het onderhoud en de nodige bescherming van uw tuinmeubelen beantwoorden wij graag. In uw webshop kunt u alvast terecht voor comfortabele kussens, schaduwdoeken en parasols

Bezoek de webshop

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?