Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Zomerse tuininspiratie

Zomer: een periode waarin de temperaturen stijgen en we nóg meer genieten van onze buitenruimte. Of u nu een lap van een tuin, een geveltuintje of een balkon heeft, door uw buitenplek optimaal te benutten in de zomer geniet en relaxt u véél meer! Zo voelt het net als een mini vakantie, als u zit te genieten op uw mooie tuinmeubelen, met kleurige kussens en tuinkleed, voorzien van een heerlijke maaltijd van de BBQ, omringd door groen en met uw favoriete hit uit de speaker! Bij tuincentrum Interflower vindt u alle ingrediënten voor een zorgeloze zomer.

Openingstijden & contact

10 Tuinplanten die tegen hitte kunnen

De zomerse hitte is voor veel planten een uitdaging, maar gelukkig zijn er ook planten die goed gedijen in warme omstandigheden. Als u op zoek bent naar tuinplanten die bestand zijn tegen de hitte en droogte, bekijk dan deze suggesties.

1. Vetplanten:
Vetplanten zijn perfect voor zonnige en droge omgevingen. Ze hebben dikke bladeren en stengels die water vasthouden, waardoor ze kunnen overleven met minimale bewatering. Cactussen zijn bijvoorbeeld populaire vetplanten die weinig onderhoud nodig hebben.

2. Lavendel:
Lavendel is een prachtige en geurige plant die goed gedijt in de hitte. Het heeft goed doorlatende grond nodig en kan goed tegen droogte. Bovendien trekt lavendel vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

3. Agapanthus:
Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd, is een sierlijke plant met opvallende bloemen. Het is een zeer droogte tolerante plant die goed groeit in warme klimaten. Agapanthus voegt een vleugje kleur toe aan de tuin en is verkrijgbaar in verschillende variëteiten.

4. Sedum:
Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een succulent die goed gedijt in de zon en droogte. Het heeft dikke, vlezige bladeren die water opslaan. Sedum komt in verschillende variëteiten en voegt een interessante textuur toe aan uw tuin.

5. Olijfboom:
Olijfbomen zijn niet alleen prachtige bomen, maar ook goed bestand tegen warme en droge omstandigheden. Ze gedijen goed in zonnige plekken en hebben slechts af en toe water nodig. Olijfbomen kunnen uitgroeien tot imposante blikvangers in je tuin en geven een mediterrane sfeer aan de omgeving.

6. Yucca:
Yucca's zijn stoere, woestijnachtige planten die perfect zijn voor hete en droge omgevingen. Ze hebben dikke, vlezige bladeren die vocht vasthouden en zijn bestand tegen intens zonlicht. Yucca's voegen een exotisch tintje toe aan de tuin.

7. Russische salie:
Russische salie, ook bekend als Perovskia, is een vaste plant die goed bestand is tegen droogte en warmte. Het heeft grijsgroene bladeren en produceert prachtige paarse bloemen. Russische salie is een aantrekkelijke keuze voor borders en bloembedden.

8. Zonnehoed:
Zonnehoed, of Echinacea, is een kleurrijke bloem die goed gedijt in de volle zon. Het is een sterke plant die droogte kan verdragen en weinig onderhoud vereist. Zonnehoed komt voor in verschillende kleuren en trekt vlinders en bijen aan.

9. Rozemarijn:
Rozemarijn is een aromatische kruidenplant die goed groeit in warme en droge omstandigheden. Het heeft naaldachtige bladeren en produceert kleine, geurige bloemen. Rozemarijn kan zowel in de grond als in potten worden gekweekt en voegt een heerlijk aroma toe aan je tuin.

10. Grassen:
Verschillende soorten siergrassen zijn goed bestand tegen warmte en droogte. Deze grassen voegen textuur en beweging toe aan je tuin en zijn een prachtige aanvulling op andere planten. Enkele voorbeelden zijn lampenpoetsergras, prachtriet en zegge.

Met deze selectie van tuinplanten die goed tegen warmte kunnen, kunt u een veerkrachtige en kleurrijke tuin creëren, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. Combineer verschillende planten met verschillende hoogtes, kleuren en texturen om een dynamische en levendige buitenruimte neer te zetten.

 

Meer over tuinplanten

Zomerse onderhoudsbeurt voor uw vijver

Zodra de zomer aanbreekt, wordt uw vijver het stralende middelpunt van de tuin. Maar om ervoor te zorgen dat de vijver in topconditie blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. In de warmere maanden kunnen algen en andere ongewenste organismen snel gedijen in het water, wat kan leiden tot troebelheid en onevenwichtigheden in de waterkwaliteit. Bij Interflower staan we klaar om u te helpen bij het onderhouden van de vijver. We bieden niet alleen deskundig advies, maar kunnen ook het water testen, zodat u precies weet wat uw vijver nodig heeft.

Bekijk de vijverartikelen in onze webshop

Kom langs voor alle vijverartikelen

Bent u de trotse eigenaar van een vijver en wilt u uw watertje een goeie zomerse schoonmaak geven? Wij helpen u verder! Bij Interflower vind  immers alles wat u nodig heeft. Een greep uit ons assortiment:

  • filters
  • pompen
  • beluchtingsapparatuur
  • vissen
  • vijververlichting
  • waterplanten
  • decoratieve elementen

Wij bieden u een uitgebreid assortiment aan van hoogwaardige vijverproducten. Ons assortiment is innovatief en betrouwbaar voor een optimale vijverervaring! We zijn gepassioneerd over vijvers, dus ontdek hoe we u kunnen helpen om uw vijver deze zomer in volle glorie te laten stralen!

 

Vijver aanleg en -onderhoud

De tuin bewateren tijdens de zomer

Tijdens de warme zomermaanden heeft uw tuin extra zorg en aandacht nodig als het gaat om bewatering. Het is essentieel om de planten gezond en gehydrateerd te houden. Maar welke soorten bewatering zijn er en hoe kunt u dit het beste aanpakken? Ontdek hier handige tips voor het bewateren van de tuin tijdens de zomer.

1. Handmatig water geven:
Voor kleine tuinen of planten in potten is handmatig water geven een goede optie. Gebruik een gieter, emmer of tuinslang met een broes om direct water bij de wortels te brengen. Zorg ervoor dat u gelijkmatig water geeft en voorkom overbewatering.

2. Druppelirrigatie:
Druppelirrigatiesystemen zijn ideaal voor een efficiënte bewatering. Ze voorzien de planten van een constante en gedoseerde hoeveelheid water, direct bij de wortels. Dit bespaart water en bevordert de gezonde plantengroei.

3. Sproeisysteem:
Een sproeisysteem is geschikt voor grotere tuinen. Het verdeelt water gelijkmatig over de oppervlakte, waardoor al uw planten worden bereikt. Stel de sproeiers zo in dat ze de bladeren vermijden en zich richten op de wortelzones.

4. Mulchen:
Het gebruik van mulch heeft vele voordelen, waaronder het vasthouden van vocht in de grond. Breng een laag mulch aan rond de planten om verdamping te verminderen en de bodem vochtig te houden. Dit helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei.

5. Bewateringstijden:
Het is belangrijk om op het juiste moment water te geven. Doe dit bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de avond, wanneer de temperaturen koeler zijn. Op deze manier heeft de grond voldoende tijd om het water op te nemen voordat de zon het verdampt.

6. Waterbehoeften per plant:
Houd rekening met de specifieke waterbehoeften van verschillende planten. Sommige planten, zoals vetplanten, hebben minder water nodig dan anderen. Zorg voor een goede balans en pas de bewatering aan op basis van de behoeften van elke plant.

7. Controleer de bodem:
Let op de conditie van de bodem om te bepalen wanneer u water moet geven. Steek uw vinger in de grond om te voelen of het vochtig genoeg is. Gebruik ook een bodemvochtigheidsmeter om nauwkeurige metingen te doen.

8. Waterbesparing:
Denk aan waterbesparende maatregelen, zoals het opvangen van regenwater in een regenton. Dit water kunt u gebruiken om uw planten mee te bewateren. Vermijd ook overbewatering, omdat dit schadelijk kan zijn voor de wortels van de planten.

9. Planten in de schaduw:
Als u merkt dat bepaalde planten moeite hebben met de hitte, overweeg dan om ze naar een meer schaduwrijke plek te verplaatsen. Dit kan helpen om ze te beschermen tegen uitdroging en overmatige blootstelling aan de zon.

10. Monitoring van planten:
Houd regelmatig de gezondheid van de planten in de gaten. Let op tekenen van uitdroging, zoals verwelkte bladeren, en pas indien nodig uw bewateringsroutine aan.

Met deze tips kunt u uw tuin optimaal bewateren tijdens de zomermaanden. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden in het tuincentrum te bekijken! We adviseren u graag om zo tot de beste oplossing te komen voor uw situatie.


Meer bewatering

10x tuinverlichting: sfeer tijdens zomeravonden

De zomeravonden zijn perfect om van uw tuin te genieten en een ontspannen sfeer te creëren. Tuinverlichting speelt hierbij een cruciale rol. Met de juiste verlichting kunt u de schoonheid van de tuin accentueren en een warme, uitnodigende ambiance creëren. Ontdek hier verschillende soorten tuinverlichting en tips om de tuin en het terras tijdens de zomeravonden te verlichten.

1. Sfeerverlichting:
Sfeerverlichting, zoals stringlights of lantaarns, voegen een speels en romantisch tintje toe aan de tuin. Hang ze op boven het terras of tussen bomen en struiken voor een gezellige en magische sfeer.

2. Spots en schijnwerpers:
Met spots kunt u specifieke kenmerken in de tuin uitlichten, zoals een prachtige boom of een waterpartij. Plaats de spots strategisch om de gewenste objecten te benadrukken.

3. Padverlichting
Padverlichting is zowel functioneel als decoratief. Het verlicht de looproutes in de tuin en zorgt voor een veilige doorgang tijdens de avonduren. Kies voor padverlichting met een warme en zachte gloed om een gastvrije uitstraling te creëren.

4. Inbouwverlichting:
Inbouwverlichting kan worden gebruikt om bepaalde delen van de tuin te accentueren, zoals een verhoogd terras of een vlonder. Het biedt subtiele verlichting en creëert een eigentijdse look.

5. Wandlampen:
Wandlampen zijn ideaal om muren, schuttingen of gevels te verlichten. Ze voegen stijl en functionaliteit toe aan de buitenruimte. Kies voor wandlampen met een warme lichtkleur om een gezellige sfeer te creëren.

6. Waterdichte verlichting:
Voor verlichting rondom waterpartijen, zoals vijvers of fonteinen, is het belangrijk om waterdichte armaturen te gebruiken. Deze zorgen voor sfeer én veiligheid.

7. Solarverlichting:
Solarverlichting is een energiezuinige en milieuvriendelijke optie. Deze lampen laden zichzelf op met zonne-energie en hebben geen bekabeling nodig. Plaats ze op strategische plekken in de tuin om 's avonds een subtiele gloed te creëren.

8. Dimbare verlichting:
Overweeg het gebruik van dimbare verlichting, zodat u de helderheid kunt aanpassen aan de gewenste sfeer. Hiermee kunt u de verlichting afstemmen op verschillende gelegenheden, van een intiem diner tot een levendig tuinfeest.

9. Veiligheid en beveiliging:
Naast het creëren van sfeer, kan tuinverlichting ook zorgen voor veiligheid en beveiliging. Verlicht de ingangen, opritten en donkere hoeken van de tuin om ongewenste bezoekers af te schrikken en de veiligheid te verbeteren.

10. Timing en automatisering:
Maak gebruik van timers of automatische sensoren om de tuinverlichting te regelen. Hiermee kunt u de verlichting automatisch aan- en uitschakelen op de juiste tijden, waardoor u ook energie bespaart.

Tuinverlichting shop je bij Interflower!

Met de juiste tuinverlichting kun u uw tuin transformeren tot een betoverende plek waar u kunt ontspannen en genieten van de zomeravonden. Experimenteer met verschillende soorten verlichting en speel met lichtniveaus om de perfecte ambiance te creëren die past bij uw stijl en tuinontwerp. Ons ervaren team staat voor u klaar om uw vragen met betrekking tot buitenverlichting te beantwoorden. We helpen u graag verder om uw buitenruimte sfeervoller te maken met behulp van de juiste verlichting!


Alles over onze tuinverlichting

De tuin stylen in 4 simpele stappen

De dagen worden langer en warmer, dus het is hoog tijd om de gezellige sfeer van binnen naar buiten te brengen. Hier zijn 4 tips van onze stylisten om u op weg te helpen!

Stap 1: Leuke zithoeken

Breng binnen naar buiten door te kiezen voor meerdere zitplekken. U kunt gemakkelijk een loungehoek maken van pallets en matraskussens, die niet veel ruimte innemen. Voor een leuke eetervaring kunt u een grote eettafel gebruiken. Extra stoelen of losse elementen zoals poefs, krukjes of bijzettafels kunt u gemakkelijk meenemen, waardoor u snel extra zitplekken kunt creëren. En vergeet niet de ultieme hangplek: een hangmat of ei-stoel voor een ontspannen chillmoment!

Stap 2: Licht in de duisternis

Verlichting kan een buitenruimte qua stijl helemaal afmaken. Kies bijvoorbeeld voor een wandlamp met een subtiele lichtbron om gezellig en functioneel licht op het terras te creëren. Een lichtsnoer met losse lampjes zorgt direct voor een feestelijke sfeer. Geen stopcontact buiten? Ga voor kaarsen, windlichten, fakkels óf duurzame solar lampen!

Stap 3: Kleur bekennen

Als u het niet te ingewikkeld wilt maken, kies dan voor een bescheiden en neutraal kleurenpalet met grijstinten of natuurlijke tinten. Dit zorgt niet alleen voor een rustige uitstraling, maar geeft u ook de mogelijkheid om te experimenteren met tuinmeubelen. Voeg kleur toe met vrolijke planten en bloemen, kleurrijke kussens of een levendig buitentapijt. Op die manier voelt het alsof u altijd op vakantie bent in uw eigen tuin én kunt u de stijl gemakkelijk aanpassen door enkele accessoires toe te voegen of te vervangen.

Stap 4: Finishing touch!

Maak gezellige hoekjes en geef accessoires een plekje... en beperk dit niet tot alleen binnen. Creëer eenheid door binnen en buiten met elkaar te verbinden. Neem bijvoorbeeld plaids uit de woonkamer mee naar de tuin of gebruik een buitenkleed om losse tuinelementen met elkaar te verbinden. Plaats grote (tropische) planten in potten, groepeer ze en vul de ruimte aan met windlichten of stoer aardewerk. En als u zin heeft in een zwoele zomeravond, mag een buitenkachel of vuurschaal natuurlijk niet ontbreken!

Uiteraard hebben we bij ons in het tuincentrum alles om van uw tuin een waar paradijs te maken. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en laat u inspireren! De medewerkers van Interflower staan voor u klaar...


Onze buitenpotten

U bent welkom voor een bezoek!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?