Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Hoe boomschors bijdraagt aan een gezonde en moderne tuin

Hoe boomschors bijdraagt aan een gezonde en moderne tuin

Boomschors, het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het inrichten van uw tuin maar het kan wel degelijk een verschil maken! Deze natuurlijke bodembedekker zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, sterker nog, het heeft ook praktische voordelen. Boomschors beschermt de grond tegen uitdroging, zorgt voor een betere waterdoorlaatbaarheid en biedt een natuurlijke bescherming tegen onkruid. Bovendien heeft het een heerlijke geur, die u meteen doet denken aan een wandeling door het bos. Waar wacht u nog op? Verrijk uw tuin met boomschors. U hoeft niet ver te gaan want in ons tuincentrum in Lokeren hebben wij een ruime keuze aan boomschors. 

 

Boomschors: de natuurlijke oplossing voor een onkruidvrije tuin

Boomschors is een natuurlijk product dat wordt verkregen uit de schors van verschillende boomsoorten. Het wordt vaak gebruikt als decoratief element in de tuin zoals: 

 • Een zachte ondergrond voor speelplaatsen
 • Een tuinpad van boomschors 
 • Boomschors als borders in de tuin

Naast de esthetische waarde biedt het ook tal van praktische voordelen

 • Boomschors is het perfecte middel tegen onkruidgroei
 • Het houdt de bodem vochtig. De perfecte oplossing tijdens droge zomers. 
 • Het is een natuurlijk en duurzaam materiaal

Waar de ene soort boomschors focust op verfraaiing van uw tuin, zal een andere zich eerder richten op de praktische voordelen. 

 

Denneschors

 

Ontdek de veelzijdigheid van boomschors: de verschillende soorten op een rij

Er zijn verschillende soorten boomschors beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende soorten boomschors zijn:

 • Naaldhoutschors: afkomstig van naaldbomen, zoals de den of spar. Deze schors heeft een grove structuur en een donkerbruine kleur.
 • Loofhoutschors: Deze schors van  heeft een fijnere structuur en een lichtere kleur dan naaldhoutschors.
 • Cacaodoppen: Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze schors uit cacaobonen. Te herkennen aan de donkerbruine kleur en de fijne structuur. Cacaodoppen hebben als extra voordeel dat ze een natuurlijke bron zijn van voedingsstoffen voor planten.
 • Dennenschorsmulch: dit is een fijne, lichtbruine schors afkomstig van de den. Het is een goede keuze voor paden en borders.
 • Houtsnippers: deze worden gemaakt van verschillende soorten hout en hebben een grove structuur. Houtsnippers zijn goedkoop en hebben als voordeel dat ze lang meegaan.

Welke soort boomschors het meest geschikt is voor u, hangt af van de gewenste uitstraling en de toepassing in de tuin. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste soort boomschors voor uw tuin. Wij heten u van harte welkom, natuurlijk kunt u ons ook telefonisch en per e-mail contacteren. 

 

Cacao mulch

 

Hoe boomschors te gebruiken?

Boomschors is gemakkelijk te gebruiken en kan op verschillende manieren worden toegepast. Voor gebruik op paden is het belangrijk om eerst een gronddoek aan te brengen. Dit om te voorkomen dat de boomschors in de grond wordt gedrukt. Deze zijn ook verkrijgbaar in ons tuincentrum. Breng vervolgens een laag van ongeveer 5 tot 10 cm boomschors aan. Voor gebruik onder speeltoestellen is het belangrijk om voldoende dikte aan te brengen om een zachte ondergrond te creëren. Twijfelt u of heeft u een vraag? Ons gepassioneerd team adviseert u graag. U blij? Wij blij! 

 

Boomschors in de tuin.

 

Waarom kopen bij Interflower in Lokeren?

Bij Interflower in Lokeren kunt u rekenen op kwaliteit en service. Onze boomschors is van de hoogste kwaliteit en wordt geleverd in zakken van verschillende groottes, afhankelijk van uw behoeften. Bovendien kunnen onze medewerkers u helpen bij het kiezen van de juiste soort boomschors voor uw tuin en bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid. Koop vandaag nog uw boomschors bij Interflower in Lokeren en geniet van een hippe en praktische toevoeging aan uw tuin!

 

Openingsuren 

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?