Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

3 kamerplanten met een betekenis

3 kamerplanten met een betekenis

Het is het seizoen van de cadeaus en daarom willen we je in dit blogartikel graag inspireren met 3 fantastische kamerplanten met bijzondere betekenis. Ken je iemand die gaat trouwen, met een nieuwe baan begint of de sleutels van een nieuw huis heeft gekregen? Een groen cadeau is altijd een goed idee - zeker wanneer de plant symbool voor iets nog veel mooiers. Ontdek hier de favorieten van Tuincentrum Interflower!

1. Groen geluk met een Pachira

De Pachira, ook wel bekend als geldboom, is een geweldig geschenk voor iemand die jarig is, een nieuw huis heeft of aan een nieuwe baan begint. Een Pachira Aquatica geeft de ontvanger positieve energie en staat symbool voor geluk en voorspoed. Dat wil iedereen wel cadeau krijgen! Helaas groeien er geen biljetten aan de takken, maar de prachtige blaadjes die boven de gevlochten stam uitkomen maken veel goed. Wist je dat deze bladeren de lucht zuiveren? Nóg zo’n cadeau!

Tip! Pachira planten houden van een vochtige omgeving met een mix van direct en indirect zonlicht. Om dit te bereiken is het slim de bladeren regelmatig te besproeien. Ook is het helemaal geen gek idee op de kamerplant een mooie plek in de badkamer te geven. Geldbomen hebben minder water nodig in de koudere maanden, wanneer ze niet actief groeien.

2. Zo vrij als een Strelitzia

Ken je iemand die net het ouderlijk huis verlaat, met pensioen gaat of uit een lastige relatie komt? Je vraagt je waarschijnlijk af wat deze drie voorbeelden met elkaar te maken hebben, maar er is absoluut een overeenkomst: ze zijn allen voorbeelden van een bepaalde vrijheid. Met een Strelitzia, in Nederland ook wel paradijsvogelplant genoemd, geef je het symbool voor een nieuwe start met eindeloze mogelijkheden cadeau. Strelitzia's produceren opvallende bloemen, die lijken op een exotische vogel die klaar is om te vliegen. Om die reden worden paradijsvogelplanten veelal gezien als teken van vrijheid. Hoewel de Strelitzia oorspronkelijk uit warmere streken komt, kan hij ook jouw woning van een tropische touch voorzien.

Tip! Om optimaal te kunnen groeien hebben Strelitzia planten helder licht nodig (inclusief een paar uur direct licht). Houd de grond constant vochtig en nevel dagelijks om de luchtvochtigheid te verhogen. Zet ‘m op een plek waar de plant zonder moeite tot grote hoogte kan stijgen.

3. Een gelukkig huwelijk met een Stephanotis

De Stephanotis is hét cadeau voor iemand die gaat trouwen. De Nederlandse naam is immers niet voor niks bruidsbloem. Het is één van de weinige kamerplanten die ook nog eens heerlijk ruikt. Ook voor het oog is de plant een lust: zijn glanzende, donkergroene bladeren en zijn witte bloemen, die bloeien van de lente tot aan de herfst, zijn echte blikvangers. De Stephanotis is een klimplant en wordt vaak over een frame geleid. 

Tip! De bloei kan worden gestimuleerd door de plant in het voorjaar en de zomer op een lichte, vochtige en warme plaats te zetten. Ook een vloeibare meststof zorgt voor een lang en gelukkig leven van de plant, hopelijk net als zijn pasgetrouwde plantenbaasjes.

Kamerplanten met bijzondere betekenis koop je bij Tuincentrum Interflower

Uiteraard zijn er nog veel meer planten en bloemen die een prachtige betekenis hebben. Een bosje rozen staat natuurlijk voor de liefde, een klavertje vier staat symbool voor geluk en een vergeet me nietje… Tsja, die kan je zelf wel invullen. Er zijn echter meer planten die vanwege hun symboliek perfecte cadeautjes zijn:

  • Monstera Deliciosa (gatenplant) - lang leven

  • Tradescantia Zebrina (vaderplant) - onsterfelijkheid

  • Beaucarnea (olifantenpoot) - kracht en onverstoorbaarheid

Kom langs bij Interflower in Lokeren om de mooiste groene toppers te scoren. Onze medewerkers vertellen je graag meer over hun standplaats en verzorging. Uiteraard helpen ze je ook bij de zoektocht naar een bijpassende pot. Tot snel!

Kamerplanten bestellen

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?