Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kamerplanten voor op een studentenkamer

Kamerplanten voor op een studentenkamer

Gaat u binnenkort studeren of heeft u iemand in het gezin die binnenkort op kamers gaat en wilt u de kamer een beetje opleuken met kamerplanten? Wij snappen ook wel dat u meer aandacht heeft voor het volgen van hoorcolleges, samenzijn met vrienden en het ontdekken van nieuwe plekken, dan voor kamerplanten. Daarom hebben wij een speciale lijst met makkelijke kamerplanten voor de studentenkamer. Deze planten kunnen goed tegen een stootje en vinden het niet zo erg als u ze een week geen water geeft. Ontdek onze student-proof kamerplanten bij Interflower in Lokeren!

Top 5 studentenkamer-proof kamerplanten

Makkelijke kamerplanten vragen niet veel onderhoud, hebben niet zo veel water nodig en stellen geen hoge eisen aan hun standplaats: ideaal voor een studentenkamer dus. Hieronder vindt u een lijst met makkelijke kamerplanten die uw studentenleven kleur geven. 

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten voor op een studentenkamer

Deze robuuste kamerplant heeft een stoer uiterlijk en is met zijn stevige bladeren nummer één favoriet als het gaat om planten in studentenhuizen. De Sanseveria heeft een luchtzuiverende werking en is zeer decoratief. Zet de plant op een plek in de halfschaduw en geef hem wekelijks water. 

Als u op zoek bent naar een plant zo sterk als een olifant, dan is de Beaucarnea iets voor u. De stam van deze plant is dik en doet denken aan een olifantenpoot. In tegenstelling tot veel andere kamerplanten kan deze topper tegen weinig water en kunt u hem zelfs een plekje dichtbij de verwarming geven. Ideaal als uw kamer niet zo groot is en u toch een decoratieve kamerplant wilt. 

Deze plant vergelijken we vaak met een cowboy: stoer en opgegroeid in de droge gebieden van Midden-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Hij is gewend aan droge omstandigheden en hoeft dan ook niet veel water. Zet deze plant op een zonnig plekje in de kamer en u heeft er de hele studentenperiode plezier van.

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten voor op een studentenkamer

De naam is misschien moeilijk uit te spreken, maar deze plant is zeer eenvoudig in de verzorging. De Zamioculcas, ook wel ZZ-plant genoemd, heeft weinig water nodig en kan zelfs bij de verwarming staan. Let wel op: de bladeren en stengels van deze plant zijn giftig voor katten. Heeft u dus een pluizebol in huis, kies dan voor een andere makkelijke kamerplant uit deze lijst.

Voor een tropische sfeer in uw studentenkamer is deze palm voor binnen de perfecte keuze. De Kentiapalm is makkelijk te verzorgen, kan goed tegen een lage luchtvochtigheid en doet het zelfs goed op een plekje in de schaduw. Het is dus niet erg als u de gordijnen de hele dag dichtlaat omdat u moet studeren, of omdat u moet bijkomen van de nacht ervoor. 

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten voor op een studentenkamer

Koop kamerplanten voor de studentenkamer bij Interflower

Bovenstaande kamerplanten zorgen voor een vrolijke sfeer op uw studentenkamer. Gaat u zelf niet studeren, maar wilt u een leuk cadeau geven aan een student in spé? Kom langs bij Interflower in Lokeren en koop de leukste kamerplanten voor studentenkamers. Ook als u helemaal niet gaat studeren, maar wel op zoek bent naar een makkelijke kamerplant bent u natuurlijk van harte welkom. U vindt onze openingstijden op de contactpagina. Tot snel in Lokeren!

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?