Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tips voor het bewateren van uw planten

Tips voor het bewateren van uw planten

We hebben allemaal niet alleen een vriend die alles kan kweken, maar ook een vriend die nauwelijks een varen langer dan een maand in leven kan houden. Of u nu in het eerste of tweede kamp zit; dit blogbericht over het water geven van planten zal iedereen ten goede komen. Hier zult u ontdekken hoe u de planten op de juiste manier water kunt geven en ze zo lang mogelijk in leven kunt houden! 

Hebben mijn planten te veel of te weinig water?

Vaak krijgen planten te veel water in plaats van te weinig. Dit is een misvatting die vaak voorkomt bij mensen die hun planten vaak water geven. In feite leven planten niet lang als gevolg van te veel water. Het vinden van de juiste balans bij het water geven van planten is erg belangrijk.

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten en tuinplanten

Hoeveel water heeft mijn plant nodig?

De waterbehoefte van planten hangt af van een aantal factoren:

  • Hoeveel licht krijgt de plant?
  • Hoe groot is de plant?
  • Waar staat de plant?
  • Is het een binnen- of een buitenplant?

Buitenplanten moeten vaker water krijgen bij warm en droog weer, terwijl planten met ondiepe wortels en planten in potten minder water moeten krijgen. Door de waterbehoefte van elke plant in de gaten te houden, kunt u voorkomen dat een plant doodgaat door slechte verzorging! Wilt u weten hoeveel water uw planten moeten krijgen? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers!

Planten water geven doet u zo!

Om uw planten gezond en gelukkig te houden, moet u ze op het juiste moment en met de juiste hoeveelheid water geven. Bewateringssystemen, zoals sproeiers, druppelsystemen en gieters, zijn verkrijgbaar in ons tuincentrum in Lokeren. Kies het meest geschikte bewateringssysteem voor uw huis en tuinplanten en geef ze regelmatig en op de juiste manier water. Als u meer wilt weten over hoe u uw planten op de juiste manier water kunt geven, neem dan gerust contact op met het team van Tuincentrum Interflower!

Tuincentrum Interflower | Kamerplanten en tuinplanten

Tuinplanten en kamerplanten kopen bij Tuincentrum Interflower in Lokeren

Maak huis én tuin gezellig en sfeervol met planten. Voor tuinplanten en kamerplanten van goede kwaliteit en voor een scherpe prijs bent u bij ons in Lokeren op het juiste adres. Kies voor groen en kleur voor meer sfeer!

Openingstijden Tuincentrum Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?