Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Gieters

Een gieter is tegenwoordig niet alleen maar een handig ding om je planten mee water te geven, ze zijn er ook in stijlvolle designs en gemaakt van duurzame materialen! Bekijk hier het assortiment gieters van Interflower.

Open filters Sluit filters

Producten filter

Geen producten gevonden

In ons tuincentrum vindt u zowel gieters voor binnen als buiten. Gieters voor kamerplanten hoeven uiteraard niet zo groot te zijn als gieters voor buiten, tenzij u erg veel kamerplanten heeft! Onze gieters variëren van 1 liter tot wel 20 liter. Bovendien is er in het soort kleur ook genoeg keuze: van wit en groen tot blauw en met de vrolijkste printjes.

Materiaal van de gieter

Veel gieters zijn gemaakt van kunststof, zink of metaal. Het leuke van zinken of metalen gieters is dat ze een stoere uitstraling hebben en goed in een natuurlijke tuin passen. Zinken gieters zijn wel wat gevoeliger voor waterbeschadiging, maar vaak geeft dit een extra element aan de uitstraling van de gieter. Het voordeel van een kunststof gieter is dat het materiaal lang meegaat en de gieter erg licht is. Afhankelijk van de hoeveelheid water die in de gieter gaat kan deze alsnog erg zwaar worden natuurlijk, let dus op met tillen. Bij Interflower hebben wij ook gieters met twee handvaten, zodat het water geven nog wat makkelijker wordt.

Gieter kopen? Wat handige tips!

Nog wat handige tips als u een gieter koopt:

  • Niet elke gieter is geschikt voor een sproeikop, gieters die dit wel zijn komen vaak al met een sproeikop.
  • Sommige gieters geven de inhoud aan op de buitenkant, door middel van streepjes per liter. Handig als u bijvoorbeeld de planten van plantenvoeding wilt voorzien en wat voeding moet afmeten.
  • Gieters met een kleiner vulgat voorkomen dat het water over de rand klotst als er veel gelopen moet worden met de gieter.

Gieter als accessoires

Een gieter hoeft u natuurlijk niet te gebruiken om de planten mee water te geven. Het kan ook erg leuk zijn als decoratie in huis of in de tuin, gebruik hem bijvoorbeeld als vaas voor bloemen. Een gieter met een vrolijke print kan ook erg leuk zijn als bloembak. Leg dan wel wat hydrokorrels op de bodem van de gieter. Of laat de gieter regenwater opvangen zodat de vogels eruit kunnen drinken.

Merken gieters

Bij Interflower verkopen wij onder andere gieters van Talen Tools en elho. In het assortiment van Talen Tools zit de bekende tijdloze groene gieter, die zowel beschikbaar is in 5 liter als 10 liter. De gieters van elho zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en hebben een modern en fris design. De kleuren van de gieters varieert van wit en roze tot zwart. Bovendien zijn de gieters van elho 100% recyclebaar, u kunt dus met een gerust hart de planten water geven!

Meer bewatering

Groter materiaal nodig dan een gieter? Bij Interflower vindt u ook allerlei bewateringssystemen zoals tuinslangen, sproeikoppen en tuinslanghaspels van onder andere het merk Gardena. Een automatisch bewateringssysteem zorgt ervoor dat u bijna niet meer na hoeft te denken over het water geven van uw planten. Wilt u advies over bewateringssystemen? Wij helpen u graag in ons tuincentrum in Lokeren.