Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

De tuin winterklaar maken is niet nodig

De tuin winterklaar maken is niet nodig

Jarenlang kregen wij te horen dat voordat de winter zou beginnen, de tuin winterklaar moest zijn. De tuin moest netjes gemaakt worden door bijvoorbeeld de bladeren weg te halen, dode takken af te knippen en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Inmiddels weten we dat het voor vogels en insecten veel beter is om de tuin wat rommelig te laten. Maar waarom is dat zo belangrijk? Wij van Tuincentrum Interflower leggen dit graag aan u uit!

Afgevallen bladeren: goed voor het bodemleven

Haal afgevallen bladeren niet weg en laat ze lekker in de tuin liggen. Waarom? Omdat dit zelf verandert in goede voedingstoffen voor de bodem en uiteindelijk dus ook voor al uw tuinplanten. Daarnaast is het goed voor de insecten en andere beestjes in de tuin, want hier kunnen zij van eten en krijgen goede voedingsstoffen binnen. Het is wel belangrijk om de bladeren bijvoorbeeld van het gazon te halen en uit de vijver te verwijderen. Haalt u het blad niet van uw gazon, dan kan dit voor verstikking zorgen en is de kans op mos groot. Ook los blad in de vijver onttrekt zuurstof en dat is weer niet goed voor de vissen.

Zorg voor bescherming in de tuin

Laat bruin verkleurde stengels en afgestorven bloemen lekker hangen tot minstens het voorjaar. Het ziet er misschien niet zo gezellig uit, maar het biedt wel bescherming aan vogels en insecten. Voelen vogels zich niet veilig, dan kunnen zij in een struik schuilen. Overigens kan met een hoopje takken een takkenhoop worden gemaakt waar vogels en insecten in kunnen schuilen. Zijn er dus toch losse takken in de tuin? Zoek ze bij elkaar, leg ze op een hoop en ook dit biedt dan meteen een stukje bescherming.

De tuin winterklaar maken is niet nodig | Tuincentrum Interflower

Bescherm ook de planten in uw tuin tegen vorst

Wat wel belangrijk is, is om de tuinplanten die niet tegen de vorst kunnen, goed te beschermen. Dit kunt u andere andere doen met:

  • Vliesdoek
  • Stro
  • Jute zakken
  • Afdekhoezen voor planten

Bij Tuincentrum Interflower vindt u diverse producten om de planten in de winter te beschermen. Wilt u daar meer over weten? Kom langs in onze winkel of stuur een mailtje naar: info@interflower.be.

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?