Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Cactussen en vetplanten

Op zoek naar een leuke cactus of vetplant voor in huis? Bij Tuincentrum Interflower hebben we een fantastisch assortiment aan cactussen en vetplanten. Heeft u geen groene vingers en vergeet u planten wel eens water te geven? Dan zijn cactussen of vetplanten de ideale planten voor u. Bekijk alvast een deel van ons aanbod in onze webshop en kom binnenkort langs in ons tuincentrum in Lokeren, nabij Gent en Sint-Niklaas voor het leukste aanbod aan cactussen en vetplanten. U vindt onze openingstijden op de contactpagina.

Vetplant soorten

Vetplanten zijn erg populair als kamerplanten. Ze hebben weinig water nodig en hebben een opvallend uiterlijk waardoor ze werkelijk in elk interieur passen. Vetplanten slaan vocht op in hun wortels, stengels en bladeren waardoor ze lange tijd zonder water kunnen. U herkent vetplanten aan hun vlezige bladeren. De bladeren voelen vaak een beetje ruw of huidachtig aan. De Engelse naam voor vetplanten is succulent wat afstamt van het Latijne woord sucus, dit betekent sap. Dit staat symbool voor het sap wat de vetplanten opslaan in hun wortel, stengels of bladeren. De meeste vetplanten komen uit de tropen en subtropen. In deze gebieden is het erg warm en droog. Gaat u een week, of twee op vakantie en heeft u geen planten oppas? Geen probleen. Uw vetplanten houden het wel vol zonder water. Zij overleven namelijk ook in een warm, schraal zeeklimaat. 

Vetplanten - Interflower

Mini cactus

Naast grote cactussen verkopen we bij Interflower ook mini cactussen. Deze kleine varianten zijn super schattig en doen het zeer goed bij kinderen. Bezoekt u ons tuincentrum met uw (klein)kinderen? Stop dan zeker even bij de mini cactussen afdeling. De indrukwekkende stekels en mooie kleuren laten kinderen van verbazing stil vallen. Hoe leuk is het dan om te zeggen dat ze er één (of twee) mogen uitkiezen? Sommige mini cactussen zitten al in een schattig klein potje, terracotta bijvoorbeeld. Andere mini cactussen koopt u in het kweekpotje. Loop even door naar onze potterie-afdeling en zoek een leuk klein potje bij uw mini cactus. Zo heeft u een perfecte middag met een leuke aanwinst voor uw kinderen!

Cactus kopen

Bij Interflower in Lokeren hebben we een prachtige afdeling kamerplanten. De cactussen en vetplanten vormen daar een groot deel van. Onze cactussen en vetplanten komen van over de hele wereld. Oorspronkelijk groeien deze planten namelijk in zeer warme gebieden waar het soms maandenlang droog staat. Heeft u geen groene vingers, dan zijn cactussen uitstekend geschikt! Omdat cactussen vocht opslaan in hun zogenaamde waterreservoirs, kunnen ze lange tijd zonder vocht. Vergeet u de cactus dus een keer water te geven, dan is dat helemaal niet erg. Zet de cactus op elke plek in huis, mits het geen donkere zolderkamer of kelder is en de cactus heeft het lang naar zijn zin.

Cactus - Interflower

Cactus verzorgen

Een cactus verzorgen is echt een piece of cake. De meeste cactussen zijn gewend aan volle zon en heel veel warmte. Houdt dit dus in uw achterhoofd bij de verzorging

  • Standplaats: als u de cactus op een plekje in de volle zon zet, groeit deze het hardst. Waar u normaal gesproken een kamerplant uit het directe zonlicht zet, plaatst u cactussen juist het liefst in direct zonlicht. Heeft u een vensterbank op het zuiden? Perfect! Uw cactus houdt van zon en warmte, dit is dus een prima plaats om te vertoeven.

  • Water geven: het is onwaar dat een cactus helemaal geen water nodig heeft. Zonder water verschrompelt en droogt een cactus langzaam uit. Zorg er bij het water geven vooral voor dat de grond tussendoor helemaal uitdroogt. Van november tot en met maart stopt u met water geven om de natuurlijke cyclus na te bootsen.

Cactus stekken

Wilt u een cactus stekken, leuk! Wij geven een voorbeeld hoe u een cactus stekt die in de lengte groeit.

  • Snijd met een goed schoon mes de stam door, vlak bij de grond of iets daarboven. Geen paniek, de wond op de moederplant dicht vanzelf en groeit later weer verder.

  • Laat de wond van de stek eerst goed drogen. Leg de stek minstens een week weg.

  • Stop de gedroogde stek in een potje gevuld met gemende potgrond en zand.

  • Zet de stek in het potje op een plek met veel indirect licht totdat de plant geworteld is.

  • Als de plant wortels heeft gegroeid, geeft u het stekje wat water.

  • Zo simpel en leuk is het!

Vetplant hangplant

Naast alle bekende vetplanten in pot hebben we ook leuke hangende vetplanten bij Tuincentrum Interflower. Kom langs in Lokeren en ontdek de vele vetplanten in hangende groeivorm. Deze planten vallen direct op, waar u ze ook ophangt in huis. Hangende vetplanten doen het goed op lichte plaatsen en hebben niet veel water nodig. Simpel toch! Kom langs bij Interflower in Lokeren en bekijk ons aanbod aan cactussen en vetplanten. Geen groene vingers? Dat is totaal geen probleem voor vetplanten, zij kunnen namelijk wel tegen een stootje. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Heeft u vragen over ons assortiment? Neem contact met ons op door te bellen naar +32 934 806 03.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?