Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Palm kamerplant

Bent u op zoek naar een tropische kamerplant die u het gevoel geeft dat u zich op een tropisch oord bevindt? Palmen zijn zeer populaire planten als het neerkomt op groots, ze vullen namelijk gemakkelijk een lege hoek op en vormen ook simpel een scheiding tussen twee ruimten. Bij Interflower verkopen we veel verschillende soorten palmen. Ons assortiment is zeer uitgebreid, wij hebben palmen met bladeren in de vorm van een grote veer of waaier. Ook bieden wij u soorten die lijken op een grote ananas, hoe tropisch wilt u het hebben? Kom langs in ons tuincentrum in Lokeren en ontdek het zelf!

Kentia palm

De Kentia palm (Howea Forsteriana) is één van de bekendste palmen voor in huis. De palm wordt in de natuur erg groot en komt veel voor op warme plekken. De Kentia palm kent zijn oorsprong op het Lork Howe Island. Hier is het het hele jaar door warm en vochtig. Probeer dus een soortgelijke situatie in uw woonkamer na te bootsen. Niet door de verwarming elke dag op 24 graden Celsius te zetten, maar door de palm een lichte standplaats te geven (uit het directe zonlicht) en houd de vochtig goed vochtig. Pas op voor een te natte grond, daarvan gaan de wortels rotten. Geef de palm in de zomermaanden één keer per week voeding, in de winter stopt u met bijvoeden. Heeft u huisdieren? Geen probleem. De Kentia palm is namelijk niet giftig en is daarom uiterst geschikt voor huishoudens met huisdieren. De Kentia palm staat het mooist in een hoge pot, dat is ook nog eens handig, want zo kunnen huisdieren, vooral katten, er moeilijker bij en geniet u toch van een mooie plant.

Palm - Interflower

Areca palm

De Areca palm, ook wel goudpalm of vlinderpalm, komt oorspronkelijk van het Afrikaanse eiland Madagaskar. De Areca palm is naast zeer decoratief ook nog eens functioneel. De Areca palmbladeren zuiveren namelijk de lucht. Dit maakt de palm zo geschikt als kamer- en kantoorplant. In elke kamer zweven toxische stoffen rond. De Areca palm zuivert de lucht en filtert deze toxische stoffen uit de lucht. De palm haalt de onzuivere deeltjes uit de lucht en gebruikt deze als bouwstenen voor zichzelf. De palm heeft gelukkig zelf niets van de toxische stoffen, daarom is zij zo populair als luchtzuiverende plant. Vooral in de winter, als we de deuren en ramen meer gesloten houden, is de lucht binnen vaak onzuiver. Kerstboom eruit? Areca palm erin!

Palm kamerplant

Een palm als kamerplant is altijd een goed idee. Palmen zijn zeer makkelijk in onderhoud, hebben een prachtig uiterlijk en doen het op veel plekken goed in huis. Als palmen het naar hun zin hebben groeien ze aanzienlijk. Het is dan ook belangrijk dat u eens in de twee of drie jaar de palm verpot naar een grotere pot. De palm heeft namelijk ruimte nodig om zijn wortels verder te laten groeien. Palmen zijn niet makkelijk te vermeerderen, dit lukt alleen vanuit zaad of door de plant te scheuren. Let bij het scheuren van de plant wel op dat u de wortels niet beschadigt. Dat zou de plant niet overleven.

Palm kopen Lokeren - Interflower

Palm kopen Lokeren

Bij Interflower hebben we veel verschillende soorten palmen. Een kleine greep uit ons assortiment ziet u hier op de website. Wij hebben onder andere de volgende palmen beschikbaar in onze webshop:

Bezoekt u ons tuincentrum in Lokeren, dan heeft u ook altijd de kans om ons personeel om advies te vragen. Zoekt u bijvoorbeeld een bijpassende pot, plantenvoeding of misschien potgrond, ons personeel helpt u graag verder. Bij Interflower koopt u kwaliteitsplanten die jarenlang meegaan, mits u de plant goed verzorgt. Voor verzorgingstips raadpleegt u altijd eerst het plantetiket, daar staat vaak al veel informatie op. Tot snel bij Tuincentrum Interflower in Lokeren. U vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina.

Tags:
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?