Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Onkruid milieuvriendelijk bestrijden

Onkruid milieuvriendelijk bestrijden

De stof glysofaat mag vanaf heden niet meer verkocht worden aan particulieren in België. Deze stof komt veel voor in bestrijdingsmiddelen voor onkruid en is schadelijk voor het milieu. Hoe kunt u dan nu toch onkruid bestrijden op een milieuvriendelijk manier?

Met de hand

Allereerst kunt u het beste onkruid voorkomen door planten te kiezen die bij uw tuin passen, onkruid regelmatig verwijderen met een schoffel en de hand (verwijder met wortel en al) en de grond tussen planten bedekken met cacaodoppen, boomschors of bodembedekkende planten.

Mocht het onkruid heel hardnekkig zijn, kunt u ook nog een van de volgende milieuvriendelijke manieren gebruiken om het onkruid te verwijderen:

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden met kokend water

Een hele eenvoudige en ook goedkope manier om onkruid te verwijderen is door het te overgieten met kokend water. Het hete water breekt de cellen van het onkruid af waardoor het afsterft. Soms moet je dit 2 of 3 keer herhalen maar het is dan definitief verdwenen, met wortel en al. Voor groene aanslag kun je dit het beste even in laten trekken en dan schrobben.

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden door middel van wegbranden

Een effectieve manier voor kleine oppervlakten is het wegbranden met een gasbrander. Door de hitte droogt het onkruid direct uit.  Na een paar dagen sterft het onkruid, inclusief de wortel, af en kun je het wegvegen.

Mogen een van de bovenstaande manieren ook niet helpen en heeft u advies nodig om op de meest milieuvriendelijke manier alsnog van uw onkruid af te komen? Kom dan naar ons tuincentrum waar we u graag adviseren.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?