Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Graszoden, graszaden of kunstgras?

Graszoden, graszaden of kunstgras?

Op zoek naar graszoden voor een mooi gazon in uw tuin in Lokeren, Langevelde of Moerbeke? Dat begint natuurlijk met de keuze voor de methode om deze aan te leggen: worden er graszoden gekocht, gaat u zelf gras zaaien of is kunstgras wellicht een betere optie? 

Graszoden of graszaden kopen?

De keuze voor graszoden of graszaden is afhankelijk van tijd, geld en wat u zelf leuker vindt om te doen. Graszoden zijn duurder dan graszaden maar u kunt wel direct genieten van een mooie groene grasmat. Vaak is de keuze voor een van de twee afhankelijk van de grootte van uw tuin, hoe groter de tuin hoe meer u bespaart door zelf uw grasmat te zaaien. Ook de vorm van de tuin kan voorkeur geven voor graszoden leggen of gras zaaien. Met graszaden kunt u elke gewenste vorm makkelijk zaaien maar met graszoden zijn ronde vormen lastig om aan te leggen.

Wat voor soort gras past het best in uw tuin?

Er bestaan honderden soorten gras en niet elke soort is geschikt voor iedere tuin. Wordt het gras veel of weinig belopen, wordt er op gesport of wordt het bereden met een motormaaier? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het aanleggen van een mooie grasmat. Er zijn drie soorten grasmatten te onderscheiden:

Siergras zaaien
Siergras bestaat uit fijne grassoorten die snel beschadigen. Dit is mooi om naar te kijken maar niet erg praktisch en duurzaam als u er regelmatig overheen zal lopen. Voorbeelden van siergras zijn struisgras en zwenkgras.

Een speelgazon
Heeft u kinderen of bent u zelf nogal een wildebras dan is een speelgazon wellicht een goede optie. Dit type grasmat bestaat uit een mix van fijne en grove grassoorten. Een speelgazon is dan ook mooi en praktisch tegelijk en daarom het meest toegepast. Voorbeelden van grassoorten die gebruikt worden voor een speelgazon zijn struisgras en Engels raaigras.

Een sportgazon
U kunt het waarschijnlijk al raden, een sportgazon bestaat uit grove grassoorten die erg sterk en duurzaam zijn, maar niet altijd even sierlijk. Voorbeelden van deze oersterke grassoorten zijn veldbeemdgras en Engels raaigras.

Wanneer is kunstgras een goede keuze en wanneer niet

Kunstgras is duurder dan zaaien maar is in sommige gevallen toch wel een goede keuze, bijvoorbeeld voor mensen met een groot risico op een allergische reactie, mensen die niet in staat zijn om onderhoud aan de grasmat te verrichten of voor mensen met jonge kinderen die al kruipend de hele tuin verkennen. Ook rond zandbakken en speeltoestellen kan kunstgras een goede keuze zijn.

Er zijn ook situaties denkbaar waarbij een kunst grasmat geen goede keuze is, bent u regelmatig aan het barbecueën, gebruikt u regelmatig een vuurkorf of is er een grote kans op scherpe voorwerpen op de grasmat dan is kunstgras waarschijnlijk niet de beste keuze voor uw tuin.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw gazon?

Wilt u binnenkort een grasmat gaan aanleggen voor uw tuin in Waasmunster, Lokeren, Destelbergen of ergens anders in de omgeving kom dan eens naar Interflower voor een advies op maat. Wij leveren zowel graszoden, graszaden als kunstgras en onze groenmeesters helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw gazon. Ook voor vragen over het onderhouden van uw gazon bent u natuurlijk van harte welkom. 

Handige gazonwijzer app van DCM

De DCM Gazonwijzer geeft u een persoonlijk advies voor de aanleg en het onderhoud van uw gazon alsook voor het oplossen van mogelijke problemen in uw gazon. Dankzij een profiel dat u voor uw gazon kunt aanmaken, komt u niet alleen te weten welke producten u best wanneer toepast, maar ook welke hoeveelheid u juist nodig heeft. De DCM Gazonwijzer verstuurt bovendien automatisch een melding om u aan de volgende verzorgingsbeurt te herinneren. Hier vindt u meer informatie over de DCM gazonwijzer app.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?