Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewone boompioen, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is roze gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 90 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Paeonia suffruticosaPaeonia suffruticosa is ook wel bekend als Gewone boompioen. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 125 centimeter. Gewone boompioen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Paeonia suffruticosa? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gewone boompioen niet!

  • Nederlandse naam: Gewone boompioen Wetenschappelijke naam: Paeonia suffruticosa Type plant: Vaste plant Geslacht: Paeonia
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?