Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pijpenstrootje, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn geelbont en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Molinia caerulea 'Variegata'Molinia caerulea 'Variegata' is ook wel bekend als Pijpenstrootje. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 50 centimeter. Pijpenstrootje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Molinia caerulea 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pijpenstrootje niet!

  • Nederlandse naam: Pijpenstrootje Wetenschappelijke naam: Molinia caerulea 'Variegata' Type plant: Vaste plant Geslacht: Molinia
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Geel, Gemengd Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?