Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pijpenstrootje, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Molinia caerulea 'Karl Foerster'Molinia caerulea 'Karl Foerster' is ook wel bekend als Pijpenstrootje. Deze Poaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Pijpenstrootje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Molinia caerulea 'Karl Foerster'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pijpenstrootje niet!

  • Nederlandse naam: Pijpenstrootje Wetenschappelijke naam: Molinia caerulea 'Karl Foerster' Type plant: Vaste plant Geslacht: Molinia
  • Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September, Oktober Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?