Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schijnpapaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Meconopsis cambricaMeconopsis cambrica is ook wel bekend als Schijnpapaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Schijnpapaver is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Meconopsis cambrica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schijnpapaver niet!

  • Nederlandse naam: Schijnpapaver Wetenschappelijke naam: Meconopsis cambrica Type plant: Vaste plant Geslacht: Meconopsis
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?