Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Steenzaad, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw+wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lithodora diffusa 'Star'Lithodora diffusa 'Star' is ook wel bekend als Steenzaad. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Steenzaad is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lithodora diffusa 'Star'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Steenzaad niet!

  • Nederlandse naam: Steenzaad Wetenschappelijke naam: Lithodora diffusa 'Star' Type plant: Vaste plant Geslacht: Lithodora
  • Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?