Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse iris, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is paars en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Iris ensataIris ensata is ook wel bekend als Japanse iris. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Japanse iris is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Iris ensata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse iris niet!

  • Nederlandse naam: Japanse iris Wetenschappelijke naam: Iris ensata Type plant: Vaste plant Geslacht: Iris
  • Familie: Iridaceae Bloemkleur: Paars Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?