Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Porseleinsterretje, familie van de Rubiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Houstonia caerulea 'Alba'Houstonia caerulea 'Alba' is ook wel bekend als Porseleinsterretje. Deze Rubiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Porseleinsterretje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Houstonia caerulea 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Porseleinsterretje niet!

  • Nederlandse naam: Porseleinsterretje Wetenschappelijke naam: Houstonia caerulea 'Alba' Type plant: Vaste plant Geslacht: Houstonia
  • Familie: Rubiaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei, Juni Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?