Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lenteroos, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is purperzwartrood en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Helleborus orientalis 'Ballard's Black'Helleborus orientalis 'Ballard's Black' is ook wel bekend als Lenteroos. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Lenteroos is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helleborus orientalis 'Ballard's Black'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lenteroos niet!

  • Nederlandse naam: Lenteroos Wetenschappelijke naam: Helleborus orientalis 'Ballard's Black' Type plant: Vaste plant Geslacht: Helleborus
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Paars, Zwart Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Februari, Maart, April Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?