Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berglook, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Dit bol- cq. knolgewas wenst een vochthoudende bodem, maar verdraagt vrij droge grond prima. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Allium carinatum subsp. pulchellumAllium carinatum subsp. pulchellum is ook wel bekend als Berglook. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. Berglook is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Allium carinatum subsp. pulchellum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Berglook niet!

  • Nederlandse naam: Berglook Wetenschappelijke naam: Allium carinatum subsp. pulchellum Type plant: Vaste plant Geslacht: Allium
  • Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars, Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli, Augustus Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?