Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chinese kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Lonicera nitida 'Baggesen's Gold'Lonicera nitida 'Baggesen's Gold' is ook wel bekend als Chinese kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Chinese kamperfoelie is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera nitida 'Baggesen's Gold'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chinese kamperfoelie niet!

  • Nederlandse naam: Chinese kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera nitida 'Baggesen's Gold' Type plant: Heester Geslacht: Lonicera
  • Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?