Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Waterstruik, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hydrangea serrata 'Bluebird'Hydrangea serrata 'Bluebird' is ook wel bekend als Waterstruik. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 125 centimeter. Waterstruik is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea serrata 'Bluebird'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Waterstruik niet!

  • Nederlandse naam: Waterstruik Wetenschappelijke naam: Hydrangea serrata 'Bluebird' Type plant: Heester Geslacht: Hydrangea
  • Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Blauw Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?