Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pluimhortensia, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Wenst een vochthoudende tot vochtige bodem, die af en toe onder mag lopen. Verder geen bodemeisen, al verdraagt deze plant zure grond beter dan sterk kalkhoudende. Verlangt een plekje in de halfschaduw, waar het 's zomers niet te warm wordt Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hydrangea paniculataHydrangea paniculata is ook wel bekend als Pluimhortensia. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 200 centimeter. Pluimhortensia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea paniculata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pluimhortensia niet!

  • Nederlandse naam: Pluimhortensia Wetenschappelijke naam: Hydrangea paniculata Type plant: Heester Geslacht: Hydrangea
  • Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Augustus, September Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?