Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Verfbrem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortarme aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in het openbaar groen en grote tuinen. Deze plant stelt weinig eisen aan de standplaats. Vrij droge, voedselarme, zwak zure grond is al voldoende. Een vochthoudende bodem met wat humus erin vindt ze wel prettiger. Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Genista tinctoria 'Flore Pleno'Genista tinctoria 'Flore Pleno' is ook wel bekend als Verfbrem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Verfbrem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Genista tinctoria 'Flore Pleno'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Verfbrem niet!

  • Nederlandse naam: Verfbrem Wetenschappelijke naam: Genista tinctoria 'Flore Pleno' Type plant: Heester Geslacht: Genista
  • Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee