Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pruikenboom, familie van de Anacardiaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn purper. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 450 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cotinus coggygria 'Royal Purple'Cotinus coggygria 'Royal Purple' is ook wel bekend als Pruikenboom. Deze Anacardiaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 450 centimeter. Pruikenboom is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotinus coggygria 'Royal Purple'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pruikenboom niet!

  • Nederlandse naam: Pruikenboom Wetenschappelijke naam: Cotinus coggygria 'Royal Purple' Type plant: Heester Geslacht: Cotinus
  • Familie: Anacardiaceae Bloemkleur: Geel, Groen Bladkleur: Paars Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 450 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?