Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Azalea’s voor binnen en buiten

Lange tijd vonden we ze nogal tuttig, maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest: azalea’s! Om het een beetje ingewikkeld te maken: de azelea behoort tot de familie van de rododendrons en er zijn soorten die geschikt zijn als kamerplant en soorten die in de tuin voor kleur zorgen. Bij Tuincentrum Interflower hebben we verschillende soorten azalea's voor u beschikbaar. De azalea past in elke interieurstijl, experimenteer, geef ze aandacht en vul uw huis met kleurenpracht. Kom langs bij Interflower in Lokeren en kies uit ons ruime kamerplanten en tuinplanten assortiment.

Onze webshop

Azalea als kamerplant

De kamerplant azalea heette vroeger Azalea indica, maar deze noemen we tegenwoordig Rhododendron simsii. Het is een rijkbloeiend struikje dat maximaal 45 centimeter hoog en breed wordt. Het krijgt enkele of gevulde bloemen in de kleuren wit, roze, rood en paars, maar er zijn ook tweekleurige cultivars. Kamerazalea’s bieden wij vooral in de winter en in het voorjaar aan. We bieden verschillende soorten azalea als kamerplant. Laagblijvende soorten zijn perfect voor in stoere, aardewerken, lage schalen. Bloeiende azalea's staan eigenlijk mooi in elk soort interieur, donker, wit, groen, landelijk, modern, industrieel, kies zelf maar! We hebben ook azaela's op stam en mini-azalea's, deze plaatst u op een designkast, op een bijzettafel of op de eettafel. Genoeg manieren!

Azalea kamerplant - Interflower

Azalea verzorgen

  • Geef ze een lichte plek in huis, maar niet in het volle zonlicht.
  • Zet ze niet boven de verwarming.
  • Geef ze kalkarm water, dus gebruik gekookt (en afgekoeld) water of regenwater.
  • Houd de kluit licht vochtig.

Azalea buiten

De azalea is naast een uitstekende kamerplant, ook een zeer geliefde tuinplant. Het is een uitbundig bloeiende heester die zorgt voor een feestje in het voorjaar. Plant bloembakken, potten en schalen vol met azalea's en u bent verzekerd van een splash van kleur in het voorjaar. De tuinvarianten variëren van wit tot roze en rood. We kennen verschillende soorten azalea's voor in de tuin: Japanse azalea's en Azalea mollis of Pontische azalea. De Japanse soorten zijn verreweg de bekendste soorten. De Azalea mollis is minder bekend. Deze soort is groter dan de Japanse en is bladverliezend. De bloemen komen voor in oranje of geel, er zijn tegenwoordig ook witte en roze varianten. Ontdek deze minder bekende, maar zeker niet minder mooie azalea-soort in ons tuincentrum.

Azalea japonica

Voor in de tuin zijn de Azalea japonica’s of Rhododendron obtusum-soorten zeer geschikt. Sommige bloeien al in februari-maart, andere in april-mei en zo zorgen ze dus al heel vroeg in het jaar voor een fijne kleurinjectie. Japanse azalea's hebben enkele of dubbele bloemen die voorkomen in het wit of rood, of in de kleur zalmroze of roodpaars. Deze winterharde struiken variëren in hoogte van 50-70 tot 70-100 centimeter. Ze houden van zure, vochtige grond en staan graag in halfschaduw. Plant ze in een groot plantgat gevuld met turf en bemest ze elk voorjaar met speciale rododendronmest.

Azalea - Interflower

Azalea kopen Lokeren

Bent u enthousiast over de azalea? Dat snappen wij helemaal! Kom langs bij ons tuincentrum in Lokeren en koop de mooiste azalea's voor binnen en buiten. Wij presenteren u een veelzijdig aanbod met de mooiste kleuren. Azalea's zijn helemaal terug van weggeweest en zijn hipper dan ooit. Plant azalea's in de herfst in de grond zodat u in het voorjaar geniet van prachtige heesters. Komt u er niet uit of bent u op zoek naar een specifieke variant? Naast azalea's hebben wij nog veel meer fantastische kamerplanten en tuinplanten. Vraag onze medewerkers om advies. Zij helpen u graag verder! U vindt onze contactgegevens en openingsdagen op de contactpagina.

Bezoek onze webshop

Tags:
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?