Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Stap voor stap handleiding: installeer een duurzame regenton en bespaar geld

Stap voor stap handleiding: installeer een duurzame regenton en bespaar geld

Wilt u geld besparen en tegelijkertijd uw tuin en het milieu beschermen? Dan is een regenton de oplossing voor u! Door regenwater op te vangen en opnieuw te gebruiken, verminderd u uw waterrekening en draagt u bij aan het verminderen van overstromingen en de belasting van het rioolsysteem. Maar hoe installeert u zo'n regenton eigenlijk? In deze blog vindt u niet alleen de voordelen van een regenton, maar ook een stappenplan voor het installeren en gebruiken van uw eigen regenton. Kom langs bij Interflower in Lokeren en ontdek hoe u gemakkelijk en milieuvriendelijk kunt tuinieren met een regenton van bijvoorbeeld Nature! 

Een opsomming van de voordelen van een regenton

 • Bespaar: Door regenwater op te vangen en te gebruiken voor alledaagse taken, zal u minder drinkwater verbruiken. Afhankelijk van uw watergebruik kan dit honderden euro's per jaar besparen. 
 • Zacht water: Regenwater bevat geen chemicaliën en mineralen die aanwezig zijn in leidingwater waardoor het beter is voor uw planten. Bovendien is regenwater zacht en heeft het een neutrale pH-waarde, wat weer de groei van planten bevordert.
 • Watervervuiling: Een regenton kan ook helpen om watervervuiling tegen te gaan. Regenwater dat van uw dak stroomt bevat sedimenten, bacteriën en chemicaliën. Door dit water op te vangen in een regenton wordt het gefilterd en voorkomt u dat het in de riolering en uiteindelijk in het oppervlaktewater terechtkomt.
 • Milieubewust: Bovendien vermindert u uw CO2-uitstoot, omdat u minder energie verbruikt om water te produceren en te transporteren.

Tuincentrum Interflower | Regenton

Instructies voor het installeren van een regenton

Nu we bekend zijn met de voordelen, laten we even kijken hoe u een regenton installeert. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een regenton. 

 • Stap 1 - Kies de juiste locatie:
  Kies een veilige en stabiele plek in de buurt van een afvoer of regenpijp.  
 • Stap 2 - Voorbereiding:
  Maak ruimte en kies een vlakke ondergrond voor de regenton. Zorg ervoor dat u over alle benodigde gereedschappen beschikt voordat u begint met de installatie.
 • Stap 3 - Boor een gat in de regenton:
  Boor een gat in de zijkant van de regenton op ongeveer 5 cm vanaf de bodem. Dit gat is nodig om een kraan aan te sluiten en het opgeslagen water af te tappen.
 • Stap 4 - Installeer de kraan:
  Sluit de kraan aan op het gat dat u zojuist heeft geboord en zorg ervoor dat deze stevig vastzit en goed is afgedicht. U kunt ook een slang of een emmer onder de kraan plaatsen om het water op te vangen.
 • Stap 5 - Sluit de regenpijp aan:
  Sluit de regenpijp aan op de opening bovenop de regenton met behulp van een regenton vulautomaat. Dit is een speciale fitting die ervoor zorgt dat de regenton niet overstroomt wanneer deze vol is.
 • Stap 6 - Test de installatie:
  Test de installatie door de regenton te vullen met water en te controleren of het water correct wordt afgetapt via de kraan.

Met deze stappen installeert u eenvoudig een regenton!

Tuincentrum Interflower | Regenton

Waar regenton van Nature kopen?

Bent u overtuigd en op zoek naar een regenton van topkwaliteit? Dan raden we u graag de regentonnen van het gerenommeerde merk Nature aan. In ons tuincentrum in Lokeren hebben we een aantal soorten van Nature regentonnen die niet alleen duurzaam en functioneel zijn, maar ook nog eens een prachtige aanvulling zijn op uw tuin. De Nature regentonnen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Er is voor iedere tuin en persoonlijke smaak een geschikt exemplaar te vinden. Of u nu op zoek bent naar een compacte ton voor op het balkon of juist een grote ton; bij Interflower hebben we het allemaal. Bekijk onze openingsuren en plan alvast uw bezoek.

Bekijk openingsuren

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?