Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Ficus: dé kamerplant voor in huis

Ficus: dé kamerplant voor in huis

Ken jij de Vioolbladplant? Of de Rubberboom? Mocht dit jou helemaal niks zeggen, dan ken je misschien de Ficus wel! Welke van de drie je ook kent: we hebben het over dezelfde plant alleen dan een andere soort. De Ficus wordt in het Vlaams dus ook wel Tabaksplant of Rubberplant genoemd en is een populaire kamerplant. Wist je dat de Ficus één van de allereerste kamerplanten in België was? Oorspronkelijk groeit de Ficus in de heerlijke tropische gebieden van Azië, maar tegenwoordig vind je ze ook in Spanje. Het is een mooie kamerplant met opvallende bladeren en past eigenlijk wel in elke huiskamer. Bij Interflower in Lokeren vind je uiteraard ook de Ficus en daarom heeft één van onze kamerplanten experts deze blog geschreven met handige weetjes.

Verschillende soorten Ficus

De Ficus is dus een tropische plant, maar tevens ook een luchtzuiverende plant. En die luchtzuiverende eigenschap is natuurlijk ideaal voor in huis! Van deze plant zijn verschillende soorten en deze soorten zijn in het groot, maar ook in het klein verkrijgbaar. We stellen ze een aantal soorten even aan je voor: 

  • Ficus Lyrata - Wordt ook wel Vioolbladplant genoemd en dat komt door de vorm van het blad. Dit is een zeer populaire Ficus en wordt dan ook veel verkocht.
  • Ficus Benjamina - Wordt ook wel Treurvijg genoemd en houdt van een vaste plek in huis. Ga je hem verplaatsen? Dan verliest hij zijn bladeren.
  • Ficus Elastica - Wordt ook wel Rubberplant genoemd en heeft veel karakter. Dat komt door de stoere, leerachtige bladeren.

Tuincentrum Interflower | Ficus | Kamerplant

Is een Ficus giftig?

De Ficus is inderdaad een giftige kamerplant. Uit de stengels komt sap en dat is giftig. Het is daarom belangrijk om op te passen met kinderen en huisdieren. Als zij per ongeluk het blad eten, kunnen er op de huid bultjes komen, ze worden misselijk of gaan zelfs overgeven. Mocht dat gebeuren, dan kun je voor de zekerheid het best contact opnemen met de huisarts of dierenarts. Ga je zelf de Ficus bijvoorbeeld snoeien of verpotten? Doe dan handschoenen aan om de huid te beschermen.

Tuincentrum Interflower | Ficus | Kamerplant

Gele bladeren bij een Ficus

Spot jij een geel blaadje bij jouw Ficus? Dan is er nog niet meteen reden tot paniek. Maar zie jij meer gele blaadjes? Dan is dat een teken dat de Ficus plantenvoeding nodig heeft. Geef jouw Ficus dus even een boost en de gele blaadjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Gelukkig kun je voor verzorging en de juiste plantenvoeding terecht bij Interflower! Ons advies is om de Ficus alleen in de lente en zomer voeding te geven. Waarom? Een Ficus houdt in de herfst en winter van een rustmomentje.

Heeft de Ficus bruine bladeren?

Naast gele bladeren is het zeker ook mogelijk dat jouw Ficus bruine bladeren heeft. Dit is het gevolg van te veel water of juist te weinig water. Hierdoor verdroogt het blad en worden de bladeren bruin. 

Hoeveel zonlicht heeft en Ficus nodig?

Een Ficus is een echte zonliefhebber. Het allerliefst staat hij zo’n 5 uur per dag te shinen in de zon. Staat hij niet in de zon? Dan groeit hij minder snel en zullen blaadjes minder snel worden vervangen.

Tuincentrum Interflower | Ficus | Kamerplant

Ficus: koop deze eyecatcher bij Interflower in Lokeren

Ga jij mee met de trend van dit moment en wil je ook graag een Ficus? Wacht dan niet langer en kom langs bij Interflower in Lokeren! Wij hebben een zeer ruim assortiment met kamerplanten en daar vind je uiteraard ook verschillende soorten uit de Ficus-familie. Kom gerust een kijkje nemen in onze winkel. Heb je nog vragen over de Ficus? Stel ze gerust aan onze kamerplanten experts. Zij helpen je graag verder!

Kamerplanten bekijken

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?