Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

7 tips voor een oersterke Skimmia

7 tips voor een oersterke Skimmia

Deze groenblijver is winterhard, dus een hele goede keuze voor wat extra kleur in de tuin! Met zijn glanzende stevige blad en mooie rood paarse knopjes in trossen is het een aanwinst voor iedere tuin die in de winter wel wat kleur kan gebruiken! Voor een mooie en sterke skimmia hebben wij onze beste tips verzameld om hem in topconditie te houden!

  • Tip 1: Favoriete plek

De skimmia heeft graag een paar uur per dag schaduw. Oorspronkelijk komt hij uit beboste gebieden, waarbij hij onder een dik bladerdak staat. Zet hem dus niet in de volle zon, daar krijgt hij gele bladeren van. 

  • Tip 2: Water

Deze jongen is aardig dorstig, dus hij houdt wel van een goede slok water. Hij heeft aardig wat vocht nodig om zijn bladeren groen te houden, dus wees niet zuinig met water!

  • Tip 3: Grondsoort

De skimmia is gek op een licht zure grond. Heb je dat niet, dan is dat zo gepiept met onze oude truc… Begraaf wat koperen munten in de aarde rondom de plant en de samenstelling zal dan zuurder worden. Hou je liever schone handen, dan kun je hiervoor ook de hortensia grond gebruiken!

Tuincentrum Interflower | 7 tips voor een oersterke Skimmia

  • Tip 4: Snoeien

Jouw skimmia heeft niet veel snoeiwerk nodig. Als er echter oude takken en bladeren in zitten, is het wel handig om deze weg te snoeien. Zo blijft hij fris en sterk en gaat er geen energie naar oude takken.

  • Tip 5: Snoeitijd

Snoei jouw nieuwe groene vriend, mocht het nodig zijn, het liefst in het voorjaar. Wacht tot de vorstperiode voorbij is. Het is geen snelle groeier, dus als het niet nodig is, laat alles dan gerust zo zitten.

  • Tip 6: Afwatering

De skimmia houdt wel van water, maar zorg ervoor dat de afwatering goed is. In de volle grond is dat geen probleem natuurlijk, maar als u de skimmia in een pot zet, let er dan op dat overtollig water goed weg kan lopen. Dit voorkomt wortelrot. 

  • Tip 7: Kerst

De skimmia is ook bekend om het feit dat hij veel gebruikt wordt in kerststukjes! De mooie rode besjes zijn daar natuurlijk ook erg geschikt voor. Knip dus gerust in de winterperiode een paar takjes af om binnen te gebruiken als decoratie!

Skimmia kopen bij Interflower

Ben je dus op zoek naar meer kleur en groen in je tuin in de najaar en winter periode, dan is de skimmia een goede keuze. Voor veiling verse skimmia’s ben je van harte welkom bij ons in het tuincentrum. Ons ervaren personeel helpt je graag, als je vragen hebt. 

Openingstijden Interflower

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?