Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tips voor het aansteken van een houtskool barbecue

Tips voor het aansteken van een houtskool barbecue

Voor veel barbecue liefhebbers bestaat de ideale barbecue-ervaring uit knisperende kolen, rook en gegrild vlees. Of u nu buiten eet op een koude winteravond of een zinderende zomeravond; dit roept natuurlijk een gevoel van ontspanning op. Zo'n avond is natuurlijk gezellig en ontspannen en waarschijnlijk met goed gezelschap! Wilt u weten hoe u in minder dan 45 minuten de houtskool barbecue aansteekt? Wij helpen u op weg!

Stap 1: Aanmaakmiddel

Wilt u gaan barbecueën op een houtskool barbecue? Dan heeft u altijd aanmaakmiddel nodig. Er zijn drie mogelijkheden om een houtskool BBQ aan te steken:

  • Aanmaakblokjes
  • Houtkrullen
  • Aanmaakvloeistof

Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals spiritus of kerosine. Deze stinken bij het aansteken, de smaak trekt in het eten en bij het verbranden komen chemicaliën vrij die niet goed zijn voor uw gezondheid en het milieu.

Tuincentrum Interflower | Tips voor het aansteken van een houtskool barbecue

Stap 2: Briketten of houtskool

Houtskool en briketten zijn de meest bekende barbecue brandstoffen, maar kent u het verschil? Wij helpen u graag op weg!

  • Houtskool wordt vaak zonder deksel gebruikt op een barbecue, omdat het hogere temperaturen bereikt en sneller brandt dan briketten. Het is daarom geschikt voor het grillen van dunne stukken vlees en direct grillen. Omdat houtskool sneller opbrandt, moet het vaker worden bijgevuld.
  • Briketten zijn ideaal voor gebruik op barbecues met deksel, omdat deze langer warm blijven. Briketten bereiken wel een iets lagere temperatuur. Omdat briketten ideaal zijn voor indirect grillen, zijn ze het meest geschikt voor het grillen van dikkere stukken vlees.

Tuincentrum Interflower | Tips voor het aansteken van een houtskool barbecue

Stap 3: De barbecue aansteken

  • Zonder brikettenstarter

De houtskool of briketten moeten op het kolenrooster worden gelegd, voordat het eerste gerecht op de barbecue wordt geplaatst, ongeveer 45 minuten voordat u wilt gaan grillen. Een handvol aanmaakblokjes of houtkrullen moeten op de bodem van de barbecue worden gelegd. Als u geen kolenrooster hebt, kunt u de aanmaakblokjes of houtkrullen tussen de kolen of briketten leggen. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende geventileerd is! Het aanmaakhout kan worden aangestoken met een lange lucifer en de kolen of briketten moeten een gelijkmatige witte aslaag hebben nadat de as is afgekoeld. Vet het rooster in om het eerste gerecht op de barbecue te bereiden.

  • Met brikkettenstarter

Als u over een brikettenstarter beschikt, kunt u al 30 minuten na het aansteken beginnen met barbecueën. Een kwart van de kolen of briketten dient u in de brikettenstarter te leggen. Leg daarna een handvol aanmaakblokjes of houtkrullen onderin de barbecue of op het kolenrooster. Branden deze? Plaats dan de brikettenstarter op uw barbecue of houtskoolrooster. Wanneer de kolen of briketten na 30 minuten gloeien, verdeelt u ze en legt u ze in de barbecue en kan het grillen beginnen!

Met deze tips gaat het barbecue super makkelijk! Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum in Interflower. Veel barbecue plezier!

Onze houtskool barbecues

Tags:
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?