Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Zwembad onderhoudsmiddelen van BSI

Zwembad onderhoudsmiddelen van BSI

Voor zwembad onderhoud en reiniging bent u in de webshop van Tuincentrum Interflower aan het juiste adres! Een zwembad in de tuin geeft verkoeling, plezier én brengt natuurlijk een echt vakantiegevoel met zich mee. Spelen, ontspannen, zonnen, het kan straks allemaal in eigen tuin met een zwembad! Om optimaal plezier te hebben van het zwembad zijn er verschillende manieren om het zwembad schoon te houden. De onderhoudsmiddelen dragen bij aan een goede kwaliteit van het zwemwater, zodat u zo lang mogelijk plezier heeft van het zwembad in de tuin! 

Waar bestaat het zwembad onderhoud uit?

  • Qua chemie, onderhoud en schoonmaak van het zwembad zijn er verschillende aandachtspunten, waaronder:
  • Chloor
  • Ph-waarde meter
  • Filterpomp
  • Zwembad borstels
  • Schepnet of zwembadstofzuiger

In de onderhoudsmiddelen voor een kraakhelder zwemwater, gebruik je een combinatie van schoonmaakmiddelen voor een schoon zwembad, chemie voor optimaal zwemwater én een filter om kleine vuildeeltjes uit het water te halen.

Zwembad chemie: wat heeft u nodig?

Om de kwaliteit van het water te bepalen kunt u een ph meter gebruiken. Vervolgens kunt u stapsgewijs de ph-waarde verbeteren, door deze te verhogen of juist te verlagen. De ph-waarde is van invloed op mogelijke algengroei en bacteriën. Dit is de reden dat u de ph-waarde optimaal wilt behouden zodat het water daadwerkelijk schoon genoeg is om in te zwemmen. Om het water te desinfecteren gebruikt u vervolgens chloor, in hoeveelheden die worden afgestemd op de hoeveelheid water in het zwembad. Naast de waterkwaliteit, wilt u het zwembad natuurlijk ook op het oog schoon houden. Grotere blaadjes en vuil kunt u gemakkelijk wegscheppen met een schepnet. Verder zijn er ook speciale borstels waarmee u het zwembad zelf kunt schoonmaken, door de randen en bodem te schrobben. Een zwembadstofzuiger kan een deel van het werk overnemen door de bodem automatisch schoon te maken. Afhankelijk van de grootte van het zwembad kunt u een combinatie van deze verschillende opties inzetten, om het water van goede kwaliteit te behouden en het zwembad zelf goed schoon te houden. 

Onderhoudsmiddelen voor het zwembad

Waar een schepnet zorgt dat u blaadjes uit het water kunt halen, is er echter meer nodig om écht schoon zwemwater te behouden. Daarom is een zwembad filter een belangrijk onderdeel van het standaard onderhoud aan het zwembad. Er zijn 2 soorten filters die u hiervoor kunt gebruiken: een zandfilter, of een filterpomp. Een zandfilter vult u met zand, waarin kleine vuildeeltjes worden vastgehouden. Een filterpomp filtert het water door middel van filter cartridges. 

Zwembad onderhoudsmiddelen bestellen

In de webshop van Tuincentrum Interflower vindt u een zeer ruim aanbod met zwembad onderhoudsmiddelen. Chemie, chloor, schepnetten en filters: u zwembad wordt kraakhelder en blinkend schoon. Als u net aan de slag gaat kunt u kiezen voor handige starterpacks die u later kunt uitbreiden met handige extra's. Laat de waterpret maar beginnen! Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen, dan helpen we u graag om uw zwembad goed te onderhouden. Neem ook eens een kijkje tussen de zwembaden in onze webshop!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?