Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tips voor het aansluiten van een regenton

Tips voor het aansluiten van een regenton

Het aansluiten van een regenton is een secuur klusje, maar als deze eenmaal staat dan zult u hier lang plezier van hebben. Dankzij een regenton kunt u flink veel kraanwater en daarmee ook kosten besparen. Dat niet alleen, want het is ook nog eens een hele duurzame oplossing om te kiezen voor een regenton! U maakt gebruik van het water dat door regenval wordt verzameld in uw tuin, waardoor het weer terug de natuur in kan gaan. Daarnaast is regenwater zacht, wat uw planten en de bodem ten goede zal komen. U vindt bij ons verschillende regentonnen en andere mogelijkheden voor de bewatering van uw tuin. Voor uw nieuwe regenton vindt u hieronder het stappenplan voor een goede aansluiting, zodat u snel aan de slag kunt in de tuin!

Stappenplan voor het aansluiten van de regenton

  1. De eerste stap is het opmeten van de afstand tussen de grond en de inlaatopening van de regenton.
  2. Vervolgens markeert u dezelfde hoogte voor de aansluiting op de regenpijp.
  3. Zaag een stuk van ongeveer 5 centimeter uit de regenpijp.
  4. Plaats de vulautomaat tussen de uiteinden van de regenpijp, maar lijm deze nog niet vast. 
  5. Verbind de vulautomaat met de regenton door middel van het afvoerpijpje. 
  6. Controleer of alles goed past. Demonteer de aansluitingen en schuur deze licht op. Vervolgens kunt u ze aan elkaar lijmen met pvc-lijm. 

Tips voor het plaatsen van een regenton

Naast het stappenplan zijn er een aantal extra punten om rekening mee te houden bij het plaatsen van de regenton. Plaats deze bij voorkeur in de schaduw, zodat het water zo helder mogelijk blijft. Tevens is het aan te raden om de deksel op de regenton te doen, zodat muggen geen kans krijgen om zich hier te gaan nestelen. 

Regenton plaatsen tips | Tuincentrum Interflower

Een geschikte regenton uitkiezen

Er zijn verschillende soorten en maten regentonnen, voor verschillende tuinen en zelfs voor op het balkon. Het geschikte formaat hangt af van de beschikbare ruimte. Vanzelfsprekend is een regenton voor op een balkon kleiner dan een regenton voor in een grote tuin. Niet alleen de grootte van de tuin is van invloed op de juiste grootte, ook de hoeveelheid tuinplanten dat u water geeft is hierop van invloed. Weet u nog niet welke regenton geschikt is voor u en uw tuin of balkon? Vraag ons dan gerust om advies, dan helpen wij u graag bij het uitkiezen van de juiste regenton. Ook voor gieters, of tuinslangen die u kunt aansluiten op de regenton kunt u bij ons terecht. Informeer naar de mogelijkheden in onze winkel. 

Duurzaam tuinieren met een regenton in de tuin

Een regenton is één van de simpele manieren om duurzaam te tuinieren, zónder hier veel grote veranderingen voor door te voeren. Iedere nieuwe stap is er weer eentje in de goede richting. Wij moedigen dat bij Tuincentrum Interflower graag aan, dus kom gerust bij ons langs als u hier nog vragen over heeft. Ook als u andere vragen heeft over het aansluiten van de regenton helpen wij u graag. Tot ziens bij Tuincentrum Interflower in Lokeren!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?