Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Tips voor het kiezen van een nieuwe barbecue

Tips voor het kiezen van een nieuwe barbecue

De zomer is alweer een week officieel begonnen en de barbecue kan steeds vaker aan. Als u een nieuwe barbecue wilt kopen dit jaar, dan heeft u wellicht vragen of twijfels als het gaat om het kiezen van de juiste barbecue. Welke barbecue past bij welke wensen en voorkeuren? Wij helpen u graag op weg en delen in deze blog verschillende tips voor het uitkiezen van een nieuwe barbecue die bij u en uw wensen past! In onze webshop kunt u barbecues online bestellen, maar u bent ook van harte welkom in ons tuincentrum in Lokeren, waar wij u van persoonlijk advies kunnen voorzien. 

Hoe kiest u de juiste barbecue uit?

Verschillende soorten barbecues hebben verschillende kenmerken en voordelen. Zo kan voor iedere barbecue liefhebber een andere barbecue geschikt zijn. Om een weloverwogen keuze te maken delen wij de verschillende kenmerken, voordelen en eventuele nadelen van verschillende soorten barbecues, zodat u goed geïnformeerd bent als u een nieuwe barbecue gaat kopen of bestellen. In zowel onze winkel als in onze webshop vindt u de volgende soorten barbecues:

Daarnaast zijn er voor de verschillende barbecue soorten ook diverse barbecue accessoires die de ervaring nóg completer maken en het aantal bereidingsmogelijkheden uitbreiden. 

De voordelen en nadelen van een gasbarbecue

Een gasbarbecue is erg praktisch in gebruik. Deze heeft namelijk een korte opwarmtijd en is na het aansteken vrijwel direct te gebruiken. Daarnaast is de temperatuur zelf te reguleren, dus het vlees kan niet ongemerkt aanbranden. Verder is de gasbarbecue gemakkelijk te verplaatsen, u bent immers niet afhankelijk van stroom. Omdat er verder ook geen houtskool en briketten worden gebruikt, heeft u geen restafval na het gebruiken van de gasbarbecue. Al met al kan dit een hele gemakkelijke manier van barbecueën zijn. Voor sommige liefhebbers is het gemak van deze barbecue juist een nadeel, want het aansteken van de barbecue gaat niet meer op de karakteristieke wijze en voor sommige mensen is dat onmisbaar. Andere nadelen kunnen zijn dat er meer rookontwikkeling plaats vindt bij een gasbarbecue en dat de gasflessen regelmatig verwisseld moeten worden. 

Tips voor het uitkiezen van een nieuwe barbecue

De voordelen en nadelen van een houtskool barbecue

Voor sommige liefhebbers kan barbecueën niet anders dan met een houtskool barbecue. De karakteristieke geur en smaak en het zelf vuur maken zijn dé authentieke details die men als onmisbaar kan eraren. Bij een houtskool barbecue komen al deze elementen samen! De meeste houtskool barbecues zijn tevens een stukje goedkoper dan andere barbecue soorten. Omdat een gasfles niet nodig is, is het gemakkelijker om de barbecue mee te nemen en te verplaatsen. Een nadeel kan echter wel zijn dat er vaak veel rookvorming ontstaat. Het duurt wat langer voordat de barbecue op temperatuur is en de temperatuur is minder gemakkelijk te reguleren, dus dit kan een nadeel zijn tegenover de gasbarbecue. 

De voordelen en nadelen van een keramische barbecue

De keramische barbecue heeft als grootste voordeel dat deze verschillende bereidingstechnieken mogelijk maakt. Zo kunt u grillen, roken, bakken en stomen. Dankzij de goede isolatie kan de temperatuur erg hoog worden en verbruikt u minder houtskool. Een techniek waar keramische barbecues veel voor worden gebruikt is slow cooking wat inhoudt dat het vlees langzaam zacht wordt gegaard. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees en de echte Kamado liefhebbers willen niet meer anders! Een nadeel van keramische barbecues is dat deze vrij kwetsbaar zijn en dus voorzichtig verplaatst dienen te worden. Tijdens het opwarmen komt er redelijk veel rook vrij, dit neemt later wel weer af. 

Meer tips en informatie over het uitkiezen van een barbecue? 

Voor persooniljke tips of meer informatie over de verschillende soorten barbecues bent u bij Tuincentrum Interflower aan het juiste adres. Kom gerust bij ons langs als u vragen heeft! De verschillende barbecues en hun eigenschappen kunt u ook in onze webshop bekijken én gemakkelijk bestellen. Zo geniet u binnenkort ook van heerlijike barbecue avonden!

Tags:

Bezoek de webshop

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?