Vandaag zijn wij gesloten
Alle openingsuren

Tips om de kerstboom te versieren

Tips om de kerstboom te versieren

De kerstboom in de huiskamer is een centraal punt van gezelligheid en brengt ontzettend veel sfeer met zich mee. Ieder jaar een kerstboom die op dezelfde manier is versierd, is natuurlijk niet leuk. Met deze tips heeft u ook dit jaar weer goed gevulde kerstboom in de huiskamer staan. Met een paar kleine veranderingen staat er ook dit jaar weer een prachtige kerstboom te schitteren gevuld met lichtjes. 

1. Meerdere lichtsnoeren in één boom

De lichtjes zijn een belangrijk en centraal punt in de kerstboom. De lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer tijdens de koude en donkere winterdagen. Door verschillende lichtsnoeren in één kerstboom samen te voegen, zorgt y ervoor dat er meer verdieping in de kerstboom komt. Breng de basisverlichting eerst aan rondom de stam en werk deze verder uit naar de takken. Om voor wat meer verdieping en detail te zorgen in de boom kunt u nog een ander decoratieve lichtsnoer toevoegen. Dit kan een lichtsnoer zijn met balletjes, kleuren of zelfs kerstmannen: u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk!

Kerstboom-versieren-Interflower

2. Niet meer dan vier kleuren

Om eerlijk te zijn: u kunt zelf uw kerstboom versieren met zoveel kleuren als u wilt. Om te voorkomen dat uw kerstboom vlak of juist extreem wordt, is het handig om u aan een vast kleurenschema van niet meer dan vier kleuren te houden. Welke kleuren dit precies zijn, is helemaal aan u! 

3. Vergeet de slingers niet

Kerstballen, een piek en lichtjes maken dat de kerstboom een kerstsfeer uitstraalt. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen de slingers vergeten, terwijl deze er juist voor zorgen dat de kerstboom een geheel wordt. U kunt allerlei slingers combineren, als deze maar in uw kleurenschema van vier kleuren passen!

Kerstboom-versieren-Lokeren

4. Een persoonlijke kerstboom met foto's

Een kerstboom eigen maken kan nog best lastig zijn. Foto's zorgen ervoor dat dat uw kerstboom net even iets aparts krijgt en dit zorgt voor het echte wow-effect. Niet alleen kun u nu wekenlang kijken naar gezellige foto's in de kerstboom; alle mensen die bij u op bezoek komen, zullen versteld staan van uw prachtige kerstboom. U kunt de foto's op platte houten plaatjes plakken en deze in de vorm van een ster/kerstbal of zelfs sneeuwpop zagen/knippen. 

5. Wegwerken van de stam

De kerstboom zelf versieren is altijd het leukste werk. De stam mag echter niet vergeten worden! De stam is vaak in vergelijking met de rest van de kerstboom maar saai en kaal. Om te voorkomen dat dit de kerstsfeer van de huiskamer weghaalt, kunt u deze natuurlijk ook wegwerken of versieren. U kunt dit op verschillende manieren doen, waaronder: 

  • Cadeautjes
  • Deken
  • Houten mand
  • Blokken hout

Begint het kerstgevoel alweer een beetje op te komen na het lezen van dit blog? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Lokeren en bekijk ons kerstaanbod! U kunt bij ons niet alleen terecht voor prachtige kerstbomen, maar ook voor kerstversiering en -verlichting! Met ons brede assortiment kerstartikelen bent u ervan verzekerd dat u ook dit jaar weer een prachtige kerstboom in de huiskamer hebt staan. Tot snel bij Tuincentrum Interflower!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?