Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

1 november Allerheiligen

1 november Allerheiligen

Vrijdag 1 november is het Allerheiligen. Allerheiligen is een dag waarop we allemaal even stilstaan bij familieleden of vrienden die er niet meer zijn. Een belangrijke dag voor heel wat mensen. Op deze dag gaan vele mensen naar begraafplaatsen om het graf van hun dierbare extra netjes en schoon te maken en om mooie bloemen te plaatsen. Bij Tuincentrum Interflower kunt u keuze maken uit de gemaakte bloemstukken in de winkel. Indien gewenst kunt u deze in bewaring geven en afhalen op de gewenste datum.

Wat is Allerheiligen?

Wat is Allerheiligen eigenlijk? Allerheiligen is een christelijk feest dat jaarlijks op 1 november valt en gevierd wordt onder Rooms-katholieken en anglicanen. In de Rooms-Katholieke Kerk is het een hoogfeest. Ook de Oosters-Orthodoxe Kerk kent het feest, maar op de eerste zondag na Pinksteren, mogelijk in navolging van de Lemuria, gevierd op 13 mei. De feestdag viert de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren.

Waarom op 1 november?

Allerheiligen wordt vindt altijd plaats op 1 november, maar waarom eigenlijk? De datum 1 november is altijd een belangrijke kalenderdag geweest in de geschiedenis. Voornamelijk voor boeren en kooplieden. Voor boeren was 1 november de start van het winterseizoen en het begin van slachtwerkzaamheden. Ook werd vanaf 1 november de kachel weer gereed gemaakt en kwam de winterkleding tevoorschijn. Verder was 1 november de dag waarop men het loon kreeg uitbetaald en waarop de nieuwe pachttermijnen ingingen. De eerste dag van november was ook een dag om er op uit te gaan.

Bloemen kopen bij Tuincentrum Interflower

Gaat u op Allerheiligen ook langs de begraafplaats? Wilt u ook even extra stilstaan bij uw vrienden/kennissen/familieleden die er niet meer zijn? Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren kunt u vele mooie bloemen vinden die u bij het graf kunt leggen. Kom gerust een kijkje nemen. U kunt onze openingstijden bekijken op de contactpagina

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?