Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Het is weer bijna Dierendag!

Het is weer bijna Dierendag!

Het is weer bijna tijd voor Dierendag! Bij Tuincentrum Interflower in Lokeren vindt u alles om uw trouwe huisdieren eens goed te verwennen. Elk jaar op 4 oktober geeft u uw hond een lekker botje, uw kat een nieuw speeltje of uw konijn een lieve dikke knuffel. Want dat hoort natuurlijk bij Dierendag. Doe ook uw huisdier een plezier en kom langs Tuincentrum Interflower om iets leuks voor uw dier te kopen. Heeft u vragen over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op.

Dieren assortiment Tuincentrum Interflower

Als het Dierendag is wilt u uw huisdier natuurlijk wel even verwennen. Bij Tuincentrum Interflower hebben we vele dierenproducten voor onder andere:

Dierendag_Tuincentrum Interflower

Waarom is Dierendag op 4 oktober?

In 1929 in Oostenrijk, in Wenen om precies te zijn, werd er een grote vergadering georganiseerd door dierenbeschermers van over de hele wereld. Tijdens deze vergadering bespraken ze hoe dierenmishandeling kon worden gestopt. De dierenbeschermers vonden dat iedereen best een dag in het jaar stil konden staan bij het feit dat dieren rechten hebben. Bijvoorbeeld het recht te hebben om niet geslagen te worden, of verwaarloosd, en dat ze daarvoor dus beschermd moesten worden.

Een speciale dag is bedoeld om bij het grote publiek ergens extra de aandacht op te vestigen, in dit geval dus de dieren. Er moest dus alleen nog een datum worden geprikt voor de dag van de dieren. Het is uiteindelijk 4 oktober geworden, omdat dat de sterfdag was van een heel beroemde dierenvriend. Dit was wel een persoon die wel 900 jaar geleden leefde! Het was de belangrijke Italiaanse heilige Franciscus van Assisi. Franciscus zette zich zijn hele leven in voor dieren en de natuur. Hij hield zelfs kerkdiensten voor de dieren. Hij was de eerste heilige die in het openbaar de liefde voor de dieren uitsprak en ook vond dat mensen goed voor hun dieren moesten zorgen.

Dierendag_Tuincentrum Interflower

Cadeaus kopen voor Dierendag bij Interflower

Weet u al wat u zou willen kopen voor uw huisdier voor Dierendag? Zoals u kunt zien heeft u vele mogelijkheden bij Tuincentrum Interflower om een leuk cadeau voor uw huisdier te halen. Alles voor uw huisdier vindt u bij de dierenspeciaalzaak van Tuincentrum Interflower! Kom gezellig langs om een cadeau te halen voor uw huisdier voor Dierendag. Voor u het weet is het zo ver, dus vergeet het niet! U kunt onze contactgegevens en openingstijden op onze contactpagina vinden. Graag tot ziens in Lokeren!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?