Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

DIY: Kerststukje

DIY: Kerststukje

Tijdens de feestelijke kerstperiode is het extra leuk om een mooi en gezellig kerststukje te maken. Naast het optuigen van de kerstboom met mooie kerstverlichting wilt u vast ook wel mooie kerstdecoratie in huis zoals een kerststukje. U kunt zelf eenvoudig en makkelijk een kerststukje maken. Hoe dat precies kan leest u in deze DIY! Dus zet alvast gezellig de kerstmuziek aan en maak uw tafel leeg en pak een tafelkleed die vuil mag worden, zodat u een geschikte plek heeft om aan de slag te gaan.Kerststukje_Tuincentrum Interflower

Benodigdheden kerststukje

Voor het maken van dit kerststukje heeft u de volgende basis nodig, dit kunt u aanschaffen bij Tuincentrum Interflower:

  • Een ondergrond voor het kerststukje zoals een schaal, dienblad of pot;
  • De oase. Laat u gootsteen of een emmer vol lopen met water en leg de oase daar in. Laat hem zachtjes volzuigen. U hoeft niet te duwen;
  • Leg wanneer de oase gereed is deze op de schaal.

Naast de basis hebben we nog andere artikelen nodig om het kerststuk te maken:

  • Het kerstgroen;
  • De artikelen om het kerststuk mee op te fleuren zoals bessen takjes;
  • De kerstballetjes in verschillende kleuren;
  • De krammen om de kerstballen mee vast te zetten;
  • Een kaars of batterij verlichting;
  • Een snoeisnaar om het groen mee te knippen.

Aan de slag met een kerststuk makenKerststukje_Tuincentrum Interflower

U kunt het kerstgroen netjes uitzoeken en knippen met de snoeischaar. Steek het groen aan de onderkant in de oase, let wel op dat dit stuk naaldvrij is. Werk in lagen rondom de oase. Begin rondom met het steken van het groen, zo gaat u heel de oase rond. Zorg ervoor dat de groen stukken even lang zijn. Wissel diverse stukken groen met elkaar af.

Leg de kaars in het midden van de oase. Zo ziet u hoeveel kerstgroen u nog kwijt kunt. Vul het oase wat nog niet bedekt is mooi op. Wanneer alles bedekt is met het groen, is het ook leuk om bijvoorbeeld wat Skimmia toe te voegen.

Kerststuk versieren

Het is nu tijd om het kerststuk te gaan versieren, en dat kunt u doen met mooie kerstballetjes. Speel met verschillende kleuren of ga juist voor één kleur in diverse stijlen zoals mat en glans. U kunt uw creativiteit hier helemaal de vrije loop laten gaan. Pak een kerstballetje en een krammetje, die kunt u gemakkelijk door het lusje van de kerstbal halen en door de oase steken. Dit doet u verdeeld over het gehele kerststuk. Naast kerstballen kunt u uw kerststuk natuurlijk helemaal versieren zoals u zelf zou willen. Zo kunt u ook nog bessen takjes toevoegen of andere feestelijke kerstaccessoires.

Kersttrends kopen in Lokeren

Bent u ook enthousiast geraakt van het maken van een kerststukje? Dat begrijpen wij wel! Kom vanaf half oktober gezellig langs Tuincentrum Interflower in Lokeren om de allermooiste benodigdheden voor een kerststukje bij ons te kopen. Geen zin om zelf een kerststukje te maken? Dan hebben wij natuurlijk ook altijd nog kant en klare kerststukjes! Wij hebben een zeer groot assortiment aan allerlei mooie kerstproducten. Van kerstbomen tot aan kerstverlichting. Laat u verassen en inspireren en kom langs! Onze contactgegevens en openingstijden kunt u vinden op de contactpagina.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?