Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Kamerplanten zijn gezond!

Eigenlijk weten we het allang, maar het is nog maar eens bewezen: kamerplanten zijn hartstikke gezond! Een onderzoek in Nederland van Wageningen Environmental Research toont aan dat kamerplanten nog meer gezondheidsvoordelen hebben dan gedacht. Zij deden een onderzoek naar het effect van kamerplanten in kantoorruimtes en de deelnemers aan het onderzoek gaven aan dat ze zich beter voelden in de ruimtes met kamerplanten. Ook meldden zij zich 20% minder vaak ziek dan medewerkers die in ruimtes zonder planten werkten.

Het onderzoek naar kamerplanten

Een aantal bedrijven en zorginstellingen deelden twee kamers in op twee manieren: één zonder planten, en één met planten. Sensoren hebben onder andere de luchtvochtigheid en andere eigenschappen van de ruimte gemeten. Vervolgens werden de deelnemers gevraagd hoe zij zich voelden, voor en nadat de planten werden geplaatst. Een concentratietest gaf nog extra informatie. Zoals eerder gezegd, voelden de werknemers zich niet alleen beter, de luchtvochtigheid van de kamer ging ook omhoog. Genoeg redenen om meer kamerplanten in huis te halen! En naar kantoor...

Prachtige huisgenoten

Welke kamerplanten hebben dan zo'n positief effect op onze gezondheid? Dat zijn vooral de luchtzuiverende planten, zoals:

  • Scindapsus Epipremnum
  • Rhipsalis (Koraalcactus)
  • Spathiphyllum (Lepelplant)
  • Sanseveria (Vrouwentong)
  • Philodendron Monstera
  • Bananenplant (Musa)
  • Ficus elastica (Rubberboom)

Gelukkig zijn deze kamerplanten ook eenvoudig te onderhouden, veel verzorging hebben ze dus niet nodig. Geef geen water als de aarde nog nat is en zorg voor een goede afwatering door middel van een gat in de pot, of leg hydrokorrels op de bodem van de pot. In het voorjaar maak je ze blij met een dopje plantenvoeding door het water. Merkt u dat de plant niet meer groeit? Dan kan het zijn dat de plant een nieuw huisje nodig heeft: verpot de plant in een pot die minimaal 20 cm groter is, dan heeft hij weer genoeg ruimte om door te wortelen!

Grote kamerplanten

Andere zuiverende schoonheden zijn de prachtige Olifantsoor en de Kentiapalm, bovendien zorgen ze ook voor een ruimtelijk hoekje in huis. Ook de Strelitzia zal u verbazen als deze in bloei gaat staan. Ze zijn dan wel niet in staat om de vaatwasser leeg te halen, maar u hoeft ze alleen maar wat water te geven, en u voelt zich vanzelf beter. Een kind kan de was doen. Wist u dat de Kentiapalm de woonplant van januari is? Lees alles over de kentiapalm, inclusief verzorgingstips! De Hertshoornvaren is één van de woonplanten van februari, óók een luchtzuiverende plant met zijdezachte bladeren.

#mijngroen

Bij Interflower kunt u genoeg inspiratie op doen om uw eigen Urban jungle te creëren. Raak geïnspireerd door de creaties van anderen, of deel uw eigen creatie met #mijngroen op Instagram of onze Facebook-pagina. We zijn erg benieuwd!

Kamerplanten kopen bij Interflower

Bij ons tuincentrum Interflower vindt u genoeg kamerplanten! Kom langs om inspiratie op te doen of om verzorgingstips te krijgen van onze medewerkers. Met de juiste verzorging van uw kamerplant kunt u er jarenlang van genieten!

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?