Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Hoe bladluizen op een natuurlijke wijze bestrijden?

Hoe bladluizen op een natuurlijke wijze bestrijden?

Bladluizen zijn insecten met een steeksnuit die plantensappen uit de plant zuigen. Hierdoor gaan de planten slecht groeien. Bladluizen komen vaak voor op rozen maar ook andere vaste planten, bomen en zelfs groenten kunnen te maken hebben met een ware bladluizenplaag.

Heb je last van bladluizen?

Zet dan larven in van het inheemse tweestippelig lieveheerstbeestje (DCM Adali-Guard®). Deze larven hang je in een Naturapy box (kartonnen doosje) direct bij de plaag. Deze larven kruipen snel uit het doosje en gaan onmiddellijk op zoek naar bladluizen. Ze eten 100 tot 150 bladluizen per dag! Ook nadat de larven zijn verpopt tot een lieveheersbeestje gaan ze door met het eten van de bladluizen. Bovendien leggen de lieveheersbeestjes opnieuw eitjes waaruit nieuwe larven komen die op hun beurt weer op zoek gaan naar eten: bladluizen.

 

Met de DCM Adali-Guard® prepaid box bestel je 100 larven – goed voor 20 m² tuin. Je hoeft je niet tot één plek te beperken; je krijgt er 4 Naturapy® boxjes bij, zodat je de larven heel dicht bij de bladluizenplaag of de aangetaste plant kunt plaatsen of ophangen.

BEKIJK PRODUCT

 

Tegen bladluizen in de sier- en groentetuin

BEKIJK VIDEO

 

Mieren op je planten? Vaak is dit een teken dat er ook bladluizen aanwezig zijn. Deze bladluizen scheiden namelijk een plakkerig goedje af (honingdauw) waar mieren dol op zijn. Mieren beschermen ook de bladluizen tegen natuurlijke vijanden en zullen zelfs actief de bladluizen verspreiden naar andere plantendelen om zo steeds te kunnen genieten van deze honingdauw. Bestrijd daarom ook de mieren aan de wortels van de plant met DCM Diaterrants®.

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?