Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Emelten en engerlingen bestrijden!

Groeit het gras slecht of niet overal even goed of verwoesten de vogels je gazon? Kijk dan eens dieper in je bodem. Soms kunnen emelten en engerlingen hiervan de oorzaak zijn. Maar hoe herken je het verschil tussen emelten en engerlingen en hoe kan je deze bestrijden?

Emelten bestrijden

Emelten zijn larven van langpootmuggen. Ze zijn bruingrijs van kleur, pootloos en ongeveer 4 cm lang. Je vindt ze terug onder de graszode op ongeveer 2 à 3 cm diepte. Ze vreten aan de wortels en bovengrondse delen van het gras en trekken het gras naar beneden waardoor er kale plekken ontstaan.

Emelten bestrijd je met DCM Felti-Guard®.

DCM Felti-Guard®

DCM Felti-Guard® bevat specifieke microscopisch kleine wormpjes (aaltjes) die op zoek gaan naar emelten. Ze treden deze binnen via natuurlijke openingen en doden zo effectief de emelten.

BEKIJK PRODUCT

Engerlingen bestrijden

Engerlingen is de groepsnaam voor larven van bepaalde bladsprietkevers zoals de meikever, junikever, rozenkever e.d. Ze zijn herkenbaar aan hun witte kromme lijf met bruine kop en eten de wortels van het gras op. Hierdoor kan het gras geen voeding of water meer opnemen en komt het los te liggen met als gevolg slechte groei en vaak overdreven mosvorming.

Engerlingen bestrijd je met DCM Heteri-Guard®.

DCM Heteri-Guard®

DCM Heteri-Guard® bevat specifieke microscopisch kleine wormpjes (aaltjes) die op zoek gaan naar engerlingen. Ze treden deze binnen via natuurlijke openingen en doden zo effectief de engerlingen.

BEKIJK PRODUCT

Hoe werken de aaltjes (nematoden) van DCM?

Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?