Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Bestrijd de larven van taxuskevers

Groeien of bloeien sommige planten niet goed meer en krijgt de plant een ongezonde kleur, dan kan je te maken hebben met een aantasting door de larven van de taxuskever of gegroefde lapsnuitkever. Kijk eens wat dieper in de bodem en controleer of je de witte larven rond de wortel van de plant ziet zitten. Ze vreten aan de wortels van de planten waardoor groei en bloei geremd worden. Zonder in te grijpen, wordt de schade steeds groter en is de plant onherroepelijk verloren. Gebruik daarom aaltjes, de natuurlijke vijand van deze larven, om de strijd aan te gaan.

DCM Kraussi-Guard®

Met DCM Kraussi-Guard® bestel je een dosis van microscopische aaltjes,Steinernema kraussi, die de larven van de taxuskever effectief en snel doden. Deze aaltjes dringen de larve binnen via zijn natuurlijke openingen. Een aangetaste larve verkleurt geel en sterft na 2 dagen. Een behandeling in het najaar voorkomt verdere schade onder de grond.

BEKIJK PRODUCT

Hoe herken je larven van de taxuskever?

De larven van de taxuskever, zijn c-vormig en hebben geen poten. Ze zijn romig wit van kleur en hebben een glanzend bruine kop. Wanneer ze volledig volgroeid zijn, zijn ze 10-14 mm.

Verwar deze larven niet met engerlingen.

Larven taxuskevers bestrijden

Waarom nu behandelen?

Er zijn 2 ideale periodes om de larven van de taxuskever efficiënt te bestrijden met DCM Kraussi-Guard®: september-oktober en maart-begin mei.

Een behandeling met DCM Kraussi-Guard® in de zomer zal slechts een deel van de populatie doden aangezien er in de zomer zowel volwassen kevers, larven als eitjes voorkomen. De eitjes en kevers worden niet aangetast waardoor er snel nieuwe larven zijn. Dit heeft alles te maken met de levenscyclus van de taxuskever.

TIP:

Aaltjes verplaatsen zich in de grond door middel van water. Maak de grond eerst goed vochtig voordat je DCM Kraussi-Guard® toepast en hou de grond vochtig gedurende 4 weken na toepassing.

 

Levenscyclus van de taxuskever

MEER INFO
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?