Bestrijd de larven van taxuskevers
Groeien of bloeien sommige planten niet goed meer en krijgt de plant een ongezonde kleur, dan kan je te maken hebben met een aantasting door de larven van de taxuskever of gegroefde lapsnuitkever. Kijk eens wat dieper in de bodem en controleer of je de witte larven rond de wortel van de plant ziet zitten. Ze vreten aan de wortels van de planten waardoor groei en bloei geremd worden. Zonder in te grijpen, wordt de schade steeds groter en is de plant onherroepelijk verloren. Gebruik daarom aaltjes, de natuurlijke vijand van deze larven, om de strijd aan te gaan.
|
|
Hoe herken je larven van de taxuskever?
De larven van de taxuskever, zijn c-vormig en hebben geen poten. Ze zijn romig wit van kleur en hebben een glanzend bruine kop. Wanneer ze volledig volgroeid zijn, zijn ze 10-14 mm.
Verwar deze larven niet met engerlingen.
Waarom nu behandelen?
Er zijn 2 ideale periodes om de larven van de taxuskever efficiënt te bestrijden met DCM Kraussi-Guard®: september-oktober en maart-begin mei.
Een behandeling met DCM Kraussi-Guard® in de zomer zal slechts een deel van de populatie doden aangezien er in de zomer zowel volwassen kevers, larven als eitjes voorkomen. De eitjes en kevers worden niet aangetast waardoor er snel nieuwe larven zijn. Dit heeft alles te maken met de levenscyclus van de taxuskever.
|
Levenscyclus van de taxuskever
|