Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is IJslandse papaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is wit,oranje,geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. Ze is kortlevend en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Papaver nudicaulePapaver nudicaule is ook wel bekend als IJslandse papaver. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 40 centimeter. IJslandse papaver is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Papaver nudicaule? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de IJslandse papaver niet!

  • Nederlandse naam: IJslandse papaver Wetenschappelijke naam: Papaver nudicaule Type plant: Vaste plant Geslacht: Papaver
  • Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel, Oranje, Wit Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?