Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pioen, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is rood gevuld en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Paeonia 'Victoire de la Marne'Paeonia 'Victoire de la Marne' is ook wel bekend als Pioen. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 100 centimeter. Pioen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Paeonia 'Victoire de la Marne'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pioen niet!

  • Nederlandse naam: Pioen Wetenschappelijke naam: Paeonia 'Victoire de la Marne' Type plant: Vaste plant Geslacht: Paeonia
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Rood Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?