Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pioen, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 90 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant heeft een karakteristieke vorm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Paeonia lutea 'Yellow Queen'Paeonia lutea 'Yellow Queen' is ook wel bekend als Pioen. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Pioen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Paeonia lutea 'Yellow Queen'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pioen niet!

  • Nederlandse naam: Pioen Wetenschappelijke naam: Paeonia lutea 'Yellow Queen' Type plant: Vaste plant Geslacht: Paeonia
  • Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Geel Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Mei, Juni Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?