Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pachysandra, familie van de Buxaceae. De bloemkleur is groenwit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Pachysandra procumbensPachysandra procumbens is ook wel bekend als Pachysandra. Deze Buxaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 30 centimeter. Pachysandra is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Pachysandra procumbens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pachysandra niet!

  • Nederlandse naam: Pachysandra Wetenschappelijke naam: Pachysandra procumbens Type plant: Vaste plant Geslacht: Pachysandra
  • Familie: Buxaceae Bloemkleur: Groen, Wit Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Maart, April Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?