Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klaverzuring, familie van de Oxalidaceae. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Oxalis alpinaOxalis alpina is ook wel bekend als Klaverzuring. Deze Oxalidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 5 centimeter. Klaverzuring is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Oxalis alpina? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Klaverzuring niet!

  • Nederlandse naam: Klaverzuring Wetenschappelijke naam: Oxalis alpina Type plant: Vaste plant Geslacht: Oxalis
  • Familie: Oxalidaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: Juni, Juli Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?