Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klaverzuring, familie van de Oxalidaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Oxalis adenophyllaOxalis adenophylla is ook wel bekend als Klaverzuring. Deze Oxalidaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 10 centimeter. Klaverzuring is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Oxalis adenophylla? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Klaverzuring niet!

  • Nederlandse naam: Klaverzuring Wetenschappelijke naam: Oxalis adenophylla Type plant: Vaste plant Geslacht: Oxalis
  • Familie: Oxalidaceae Bloemkleur: Roze Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee
  • Bloeitijd: April, Mei Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?