Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
Alle openingsuren

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koningsvaren, familie van de Osmundaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 90 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Osmunda claytonianaOsmunda claytoniana is ook wel bekend als Koningsvaren. Deze Osmundaceae heeft een maximale hoogte van ongeveer 90 centimeter. Koningsvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Osmunda claytoniana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koningsvaren niet!

  • Nederlandse naam: Koningsvaren Wetenschappelijke naam: Osmunda claytoniana Type plant: Vaste plant Geslacht: Osmunda
  • Familie: Osmundaceae Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend
  • Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Nieuwsbrief
Onze nieuwsbrief ontvangen?